Daune de 80.000 de euro pentru un tânăr rănit pe un „motor“ condus de un băiat de 16 ani fără permis

Daune de 80.000 de euro pentru un tânăr rănit pe un „motor“ condus de un băiat de 16 ani fără permis

Accidentul a avut loc în noiembrir 2017 FOTO Arhivă

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de vătămare corporală din culpă, în care a fost judecat un adolescent care a provocat un grav accident de motocicletă. În urma procesului, un băiat aflat pe motocicletă, care a fost rănit în accident, trebuie să primească daune morale de 80.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul de motocicletă a avut loc în noiembrie 2017, în judeţul Caraş-Severin. Un tânăr de 16 ani fără permis conducea o motocicletă Honda neînmatriculată, avându-l în spate pe un prieten de vârstă apropiată, iar la o intersecţie cu un drum judeţean nu s-a asigurat şi a fost lovit în plin de o maşină de teren care circula regulamentar.

În urma impactului, atât motociclistul, cât şi prietenul său au fost răniţi grav. În urma anchetei, adolescentul care conducea motocicleta a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi vătămare corporal din culpă.

Băiatul aflat în spatele motociclistului, rănit în accident (a avut nevoie de 148 de zile de îngrijiri medicale), s-a constituit parte civilă în proces, cerând daune morale de 300.000 de euro. Atât Judecătoria Caransebeş, cât şi Curtea de Apel Timişoara i-au acordat daune morale de 80.000 de euro. În decizia lor, judecătorii au arătat că în urma accidentului şi a intervenţiilor chirurgicale la care a fost supus, piciorul stâng al adolescentului a fost scurtat, iar cicatricile rămase sunt de natură a-l complexa pe tânăr faţă de cei din jur.

Avocatul victimei, Diana Cotuna, de la casa de avocatură JGV şi Asociaţii, a declarat că în urma rămânerii definitive a sentinţei, daunele morale trebuie plătite de Biroul Asigurătorilor Auto din România. „Pentru ca motocicleta era neasigurată, a fost obligat la plata despăgubirilor Biroul Asiguratorilor Auto din România, prin Direcţia FPVS, care are sarcina de a dezdăuna victimele chiar în astfel de cazuri, când nu există poliţă RCA”, a explicat avocatul Diana Cotuna.  

Vă mai recomandăm:  

Daune morale de 50.000 de euro pentru o biciclistă rănită de un şofer care i-a deschis uşa de la maşină în faţă

Motociclistă condamnată pentru omorârea unui pieton care traversa prin loc nepermis. Cum au motivat judecătorii decizia
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: