Ce este, de fapt, „vaccinul“ pe care şi l-a administrat şeful OncoGen. Antidotul nici nu ar putea fi produs legal la Timişoara

Ce este, de fapt, „vaccinul“ pe care şi l-a administrat şeful OncoGen. Antidotul nici nu ar putea fi produs legal la Timişoara

Şeful Clinicii OncoGen a anunţat că şi-a administrat un vaccin care nici nu poate fi dezvoltat în clinica sa

După ce a făcut vâlvă anunţând că are vaccinul, şeful Clinicii OncoGen din Timişoara, Virgil Păunescu, este din nou în centrul atenţiei. Păunescu a anunţat că şi-a administrat vaccinul care „funcţionează” şi „stimulează un răspuns puternic al sistemului imun”.

Ştiri pe aceeaşi temă

După anunţul făcut de Virgil Păunescu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat declanşarea unei anchete pentru că medicul care conduce Clinica OncoGen nu avea aprobarea Consiliului de Etică al Spitalului pentru a face testul unui aşa-zis vaccin. Managerul de la Spitalul Judeţean a declarat pentru „Adevărul” că picăturile pe care şi le-a administrat Virgil Păunescu nu pot fi numite vaccin, cu atât mai mult cu cât un vaccin nici nu poate fi dezvoltat în clinica OncoGen, care are nivel de biosecuritate 2, singurul loc în care poate fi dezvoltat un vaccin fiind Institutul Cantacuzino, care are nivel de biosecuritate 4.

În plus, managerul de la Judeţean a mai declarat că doctorul Păunescu „şi-a adiminstrat intranazal, ceea ce nu se poate demonstra dacă s-a absorbit sau nu, dar mai vreo eficienţă de creare a unui răspuns imun, câteva picături dintr-un amestec de proteine sintetizate în Germania după codul genetic al virusului”. „Se pot numi proteine virale, dar sunt proteine virale artificiale, care nu sunt luate din virus, sunt recretate după codul genetic al virusului. Pot fi considerate un candidat experimental, nicidecum un vaccin. Pentru a avea un vaccin, pe lîngă aceste proteine, care trebuie verificate în celule, pe animale, să producă un răspuns imun. trebuei să producă şi imunitate, nu doar un răspuns imun. Aşa, orice chestie străină pe care ţi-o introduci în corp produce un răspuns imun. Sunt oameni care au alergie la mâncare şi produc o reacţie imună”, a declarat Raul Pătraşcu, care a mai adăugat că „noi nu punem la îndoială ceea ce spune domnul profesor, ci paşii şi etica”.

Anunţul făcut de Virgil Păunescu

Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin”, a fost anunţul făcut vineri de Virgil Păunescu. Şeful Clinicii OncoGen a mai anunţată că a făcut lucrul acesta din două motive: 

1. În calitate de investigator principal al acestui proiect şi profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele şi mai ales nuanţele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătăţii mele.
 
În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluţia parametrilor biologici şi modificările induse de vaccin, iar rezultatele obţinute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante şi sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun.
 
2. În prezent colectivul OncoGen pregăteşte documentaţia pentru Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice.
 
Informaţia obţinută din propria experienţă de vaccinare va fi inclusă în această documentaţie şi o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice.
 
Între timp cred că devine tot mai evident că autorităţile române competente au obligaţia de a acorda măcar o minimă atenţie cercetărilor şi cercetătorilor acestei ţări, mai ales în condiţiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 Miliarde de Euro doar pentru combaterea epidemiei în ţara noastră. Din aceşti bani 0 (zero) au fost alocaţi dezvoltării vaccinului de la OncoGen, deşi este singurul centru din ţară care are în testare un vaccin.
 
În condiţiile în care singura metoda de a opri această pandemie şi dezastrul economic pe care l-a creat, rămâne vaccinarea, noi cercetătorii de la OncoGen, am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil şi chiar mai mult pentru oprirea acestei calamităţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările