Cazul primarului plecat din PSD, dar rămas încă în partid ca să nu-şi piardă mandatul. De ce nu a fost exclus

Cazul primarului plecat din PSD, dar rămas încă în partid ca să nu-şi piardă mandatul. De ce nu a fost exclus

Nicolae Birău (foto stânga) a trecut la Pro România, dar a rămas în PSD FOTO Arhivă

Un primar PSD trecut în urmă cu două luni la partidul înfiinţat de Victor Ponta, rămas însă în PSD pentru a nu-şi pierde mandatul, este ţinut în continuare în partid. PSD se gândeşte să îl dea afară anul viitor.

Situaţie ciudată în comuna Variaş, judeţul Timiş. Primarul localităţii, Nicolae Birău, candidat şi ales din partea PSD, a anunţat în urmă cu două luni că va candida la alegerile din 2020 din partea Pro România, partidul fondat de Victor Ponta. Birău a mai anunţat atunci că nu va pleca din PSD pentru că, potrivit legii, asta ar însemna să îşi piardă mandatul de primar, aşteptând să fie exclus din partid.

În tot acest timp, Birău a lucrat pentru Pro România, vineri participând la o conferinţă de presă a Pro România în Timiş. Întrebat care este situaţia sa în PSD după trecerea faptică la Pro România, primarul din Variaş a declarat că a avut o discuţie cu conducerea PSD Timiş, dar nici nu i s-a cerut să demisioneze, nici nu a fost ameninţat cu excluderea.

Secretarul general al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, a declarat pentru „Adevărul” că excluderea lui Birău din PSD va fi discutată anul viitor. „Pe mine personal mă îngrijorează dacă ăsta e politicianul de tip nou. Păcat că procedează aşa. Adică, mă duc candidez pentru alţii, dar nu îmi dau demisia. Nu că partidul nu reacţionează. Probabil că în comitetul executiv de anul viitor vom lua o decizie în acest sens”, a declarat Adrian Negoiţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările