Alpinistul Horia Colibăşanu, după două nopţi dormite la 6.200 de metri: „A fost destul de aspru, cu dureri de cap“

Alpinistul Horia Colibăşanu, după două nopţi dormite la 6.200 de metri: „A fost destul de aspru, cu dureri de cap“

Atmosferă de pe Himalaya FOTO H.Colibăşanu

Timişoreanul Horia Colibăşanu se află alături de Marius Gane şi Peter Hámor într-o expediţie de cucerire a vârful Kangchenjunga (8.586 metri), al treilea vârf al planetei, neurcat până acum de niciun român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a revenit de pe Himalaya cu un mesaj prin telefonul-satelit. Acesta a povestit că au fost două nopţi dormite la 6.200 de metri, iar adevărata aventură de abia acum a început.   
 
“Am ajuns până în Tabăra 2. Prima zi am urcat în Tabăra 1, care e cam cu 50 de metri mai jos, doar că ai o creastă între ele, urci şi cobori un gheţar. Am dormit în fiecare tabără câte o noapte, să ne aclimatizăm. A fost destul de aspru, cu dureri de cap şi am dormit destul de rău, dar suntem bine. Data trecută ne-a luat vreo cinci sau şase zile să ajungem până în Tabăra 2, acum doar două. Din cauza topirii gheţarilor, ruta pare mai uşoară. S-a schimbat destul de mult, nu mai e aşa fragmentat terenul. Acum am coborât să ne odihnim în Tabăra de Bază fiindcă ninge întruna de ieri. Practic, suntem aclimatizaţi la 6200 de metri, iar tura viitoare încercăm să ajungem în Tabăra 3”, a transmis Horia Colibăşanu
 
Kangchenjunga, al treilea vârf ca înălţime de pe planetă (8.586 metri), reprezintă o provocare pentru alpinismul din România, fiind singurul munte de peste 8.000 de metri neatins de români. 
 
Horia Colibăşanu s-a întors pe Kangchenjunga la 10 ani de la prima încercare. În 2012, a renunţat la ascensiune cu 200 de metri înainte de vârf. 
 
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Marş istovitor pentru Horia Colibăşanu pe Himalaya. Alpinistul a ajuns în tabăra de bază, la 5.400 de metri

Alpinistul Horia Colibăşanu pleacă în Himalaya, pe Kanchenjunga, singurul vârf de peste 8.000 de metri neatins de români

Provocare majoră pentru alpinistul Horia Colibăşanu. Atacă singurul „optmiar” neurcat de români

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările