Tragedia din Mureş. Fetiţa de 6 ani peste care a căzut un copac a murit sub ochii tatălui. Surioara ei e în stare critică

Tragedia din Mureş. Fetiţa de 6 ani peste care a căzut un copac a murit sub ochii tatălui. Surioara ei e în stare critică

Zeci de arbori au fost rupţi în timpul furtunii, în judeţul Mureş.  Foto ilustrativă Arhivă

O ieşire cu cortul în comuna Lunca Bradului, din judeţul Mureş, s-a tranformat într-o tragedie pentru o familie, după ce un copac doborât de vijelie a căzut peste cortul în care se afla femeia şi cei doi copii. Una dintre victime, o fetiţă de 5 ani a murit pe loc, iar cealaltă se află în stare critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veniseră în camping într-o poieniţă aflată la marginea pădurii, pe Valea Ilvei, în comuna Lunca Bradului, alături de alte familii cu copii. Spre seară, a pornit brusc o vijelie, iar mama şi cei doi copii s-au adăpostit de ploaie. Vântul, care sufla cu peste 70 km/h, a doborât un copac exact peste cortul lor.  

În momentul în care rafala de vânt a lovit, arborele s-a rupt foarte aproape de rădăcină. Copacul, care cântăreşte 6-7 tone, spun experţii, a zdobit două corturi. În primul nu se afla nimeni, în cel de-al doilea erau cei doi copii alături de mama lor.
 
Potrivit reprezentanţilor ISU Mureş, o fetiţă, în vârstă de aproximativ 5 ani, surprinsă sub copac, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, iar rănile erau incompatibile cu viaţa, medicii declarând decesul.
 
Femeia de 34 de ani a suferit o fractură la umăr, iar cealaltă fetiţă, de aproximativ 6 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral şi de şold, a fost preluată conştientă de ambulanţa SMURD şi transportată la spitalul din Mureş.
 
 „A suferit în cursul serii o intervenţie chirurgicală. Este conştientă, cooperantă, într-o stare stabilă”, a declarat Voichiţa Pantea, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
 
Tatăl fetiţelor a fost martor neputincios la tragedie.
 
„Scena este una care ar putea fi greu de privit pentru un părinte. Nu putem să zicem: acolo sau dincolo va cădea un arbore. Lucrurille astea sunt ca ruleta rusească” a declarat Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului
 
Zeci de arbori au fost rupţi în timpul furtunii, în zonă.
 
Judeţul Mureş a fost sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 21:30, fiind semnalat vânt puternic, descărcări electrice, grindină şi averse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările