Tâgujian arestat pentru clonare de carduri. Făcea parte din gruparea condusă de liderul interlop craiovean „Gigioc“

Tâgujian arestat pentru clonare de carduri. Făcea parte din gruparea condusă de liderul interlop craiovean „Gigioc“

Aparatura a fost confiscată

Un târgujian a fost arestat pentru clonare de carduri. Cosmin – Gheorghe Avrămoiu făcea parte din gruparea condusă de liderul interlop craiovean „Gigioc“.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu doar câteva zile, „mascaţii“ au descins la mai multe adrese, printre acestea fiind şi vila lui Avrămoiu din cartierul Primăverii din Târgu Jiu. Acesta este acuzat că face parte dintr-o grupare condusă de un celebru interlo din Craiova, Zavera Gigi-Vadik, zis „Gigioc”. În acest dosar penal au mai fost reţinuţi şi arestaţi, ulterior, Gabriel Sorea şi Cornel Pană. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, în formă continuată, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată, punerea în circulaţie de valori falsificate, în formă continuată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, în formă continuată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi înşelăciune.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpaţii Zavera Gigi-Vadik, Pană Cornel şi Sorea Gabriel au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni informatice, grup coordonat de către inculpatul Zavera Gigi-Vadik, la care au aderat şi alţi inculpaţi, printre care şi inculpatul Avrămoiu Cosmin-Gheorghe“,
se arată într-un comunicat al DIICOT. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile.
 
Despre Cosmin – Gheorghe Avrămoiu se ştie că a făcut parte din gruparea condusă de Gelu Livezeanu, un fost cap al lumii interlope din Târgu Jiu. 
 

Bani scoşi de la bancomate din Mexic

În cursul toamna anului 2013, Cornel Pană a expediat în Mexic trei colete conţinând aparatură de skimming, destinatar real fiind Sorea Gabriel în scopul de a fi utilizate la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar pe teritoriul Mexicului, unde inculpatul Sorea Gabriel locuieşte de mai mulţi ani, din contul mai multor persoane.
„La data de 08.11.2013, inculpatul Pană Cornel l-a determinat pe inculpatul Sorea Gabriel să falsifice un instrument de plată electronic, respectiv un card bancar, împrejurare în care i-a pus la dispoziţie datele de identificare ale cardului şi codul PIN corespunzător acestuia în vederea confecţionării unei clone în scopul de a accesa, fără drept, un sistem informatic din Mexic şi a efectua retrageri de numerar frauduloase (punerea în circulaţie a cardului clonat). La data de 25.11.2013, inculpatul Pană Cornel a indus în eroare reprezentanţii unei unităţi bancare, prezentând ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv pretinzând că, în mod fraudulos, persoane necunoscute au accesat, fără drept, un sistem informatic din Mexic şi au efectuat 10 retrageri frauduloase de numerar (totalizând suma de 12.929, 80 RON) din contul pe care îl avea deschis la respectiva bancă şi alte 8 încercări eşuate de retrageri frauduloase de numerar. La data de 26.11.2013, inculpatul Pană Cornel a formulat o sesizare penală, prin care a pretins că, la data de 23.11.2013, din contul deschis pe numele său, au fost efectuate în Mexic un număr de 10 retrageri frauduloase de numerar, totalizând suma de 12 929, 80 RON (echivalentul a 50 255, 20 MXN), prin accesarea, fără drept, a unui sistem informatic, deşi sumele de bani au fost retrase pe teritoriul Mexicului la indicaţiile acestuia (prin accesarea, fără drept, a unui sistem informatic), în baza înţelegerii pe care o avea cu inculpatul Sorea Gabriel,sume de bani de care a şi beneficiat“, se mai precizează în comunicatul DIICOT.
 

Ce s-a găsit pe percheziţii

În urma percheziţiilor efectuate pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Prahova au fost găsite şi ridicate echipamente industriale folosite pentru producerea de echipamente de skimming, mulaje şi echipamente de skimming propriu-zise, alte instrumente ce pot fi folosite la falsificarea de instrumente de plată electronică. Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările