Protest al minerilor de la cariera Jilţ Nord. Refuză să mai muncească

Protest al minerilor de la cariera Jilţ Nord. Refuză să mai muncească

200 de lucrători de la cariera Jilţ Nord au întrerupt lucrul

Aproximativ 200 de miner ude la Cariera Jilţ Nord din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au declanşat un conflict spontan de muncă.

Aceştia ar fi trebut să intre în schimbul III, dar au refuzat să mai muncească. Minerii sunt nemulţumiţi de faptl că administraţia a refuzat majorările salariale solicitate de sindicate. Minerii cer ca la discuţii să vină conducerea Complexului şi Ministerului Energiei. 

Cele patru federaţii sindicale reprezentative din energie au trimis, în urmă cu două zile, ministrului Energiei, Anton Anton, o adresă prin care arată că în rândul salariaţilor este o stare crescută de nemulţumire şi că este posibil să se declanşeze conflicte de muncă:

: „Având în vedere promisiunile comunei administraţie-sindicate privind recunoaşterea, ierarhizarea şi salarizarea corespunzătoare pe funcţii şi meserii a angajaţilor, efortul susţinut al salariaţilor completat de preluarea unor sarcini în plus datorită numărului redus de personal pe anumite categorii de funcţii şi meserii, reprezentanţii organizaţiilor noastre vă înştiinţează că există riscul izbucnirii unor conflicte spontane datorită tensiunilor din rândul salariaţilor, conflicte care pot degenera până la întreruperea activităţii, evenimente nedorite însă ce pot avea repercusiuni care vor duce la un colaps în SEN“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: