Milionarul Ion Pătruţ a murit în penitenciar

Milionarul Ion Pătruţ a murit în penitenciar

Ion Pătruţ

Omul de afaceri Ion Pătruţ, acţionar şi director general la fabrica de materiale de construcţii Macofil, a murit la vârsta de 74 de ani. Acest se afla în Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare.

Ion Pătruţ era unul dintre cei mai bogaţi gorjeni. În anul 2009, acesta a apărut în topul celor mai bohaţi români întocmit de revista Forbes cu o avere estimată de şase-şapte milioane de euro. Ion Pătruţ a decedat intr-o clinica privata din Bucuresti, unde a fost dus de urgenta dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat. Acesta îşi efectua o condamnare de 3 ani şi 4 luni pentru complicitate la înşelăciune. Acesta suferea de cancer. Pătruţ a cerut instanţei de judecată să fie pus în libertate pe motive medicale, dar procesul se amânase pentru luna septembrie, în vederea efectuării unei expertize.

Condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Ion Pătruţ afost condamnat în primăvara acestui an de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Omul de afaceri a fost judecat într-un dosar penal în care a fost inculpat şi Constantin Bucloiu, cunoscut pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul ridicându-se la 1,7 milioane de euro. Bucloiu şi alţi inculpaţi au fost acuzaţi că au achiziţionat utilaje, în sistem leasing, cu actre false, după care le-au vândut societăţii Macofil, care era condusă în perioada respectivă de IOn Pătruţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările