Ce secrete ascund candidaţii din Gorj care se bat pentru cele cinci locuri în Camera Deputaţilor şi două în Senat

Ce secrete ascund candidaţii din Gorj care se bat pentru cele cinci locuri în Camera Deputaţilor şi două în Senat

Cinci deputaţi şi doi senatori vor reprezenta judeţul Gorj în Parlament

Principalii candidaţi din judeţul Gorj care se luptă pentru cele cinci locuri în Camera Deputaţilor şi două în Senat sunt, în general, oameni de afaceri controversaţi sau traseişti.

 
Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, candidează de pe prima poziţie pentru Camera Deputaţilor. Acesta este deputat în funcţie. De numele lui Mihai Weber sunt legate o serie de afaceri: un service auto în zona Bârseşti, din Târgu Jiu, concesionarea mai multor lacuri de la Primăria comunei Schela, caz denumit „Belina 2“, şi a unei clădiri dezafectate din cadrul fostul CET Târgu Jiu, care se află în apropierea noului sediu al Registrului Auto Român Gorj. 
 
Candidatul aflat pe locul doi pentru Camera Deputaţilor este Claudiu Manta, vicepreşedinte PSD Gorj. Acesta este notar şi deţine o clădire în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, care a fost construită pe un teren primit de familia sa în urma unui schimb făcut cu Primăria Târgu Jiu. De asemenea, soţia lui Claudiu Manta deţine o farmacie în Târgu Jiu. 
 
Candidatul aflat pe locul trei este Dorin Taşcău, un cunoscut profesor de matematică din Târgu Jiu şi director al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“. Acesta este şi un potent om de afaceri, fiind asociat la mai multe societăţi comerciale 

Om de afaceri abonat la contractele cu statul vrea în Senat

 
Conducerea PNL Gorj speră să trimă în Camera Deputaţilor doi reprezentanţi: Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, dar şi un senator, Ion Iordache.
Dan Vîlceanu a fost preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, după care a schimbat partidul. La scurt timp, Vîlceanu a ajuns preşedintele PNL Gorj. Acesta este un important om de afaceri. Firma familiei sale a avut încheiat numeroase contracte cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cel mai mare a fost de 1.000.000 de euro. Mass-media a relatat despre faptul că directorul Finanţelor din Gorj a fost înlocuit din funcţie după ce un control de la această instituţie a scos la iveală nereguli grave la firma familiei lui Vâlceanu, fiind depusă şi o sesizare penală pentru evaziune fiscală, prejudiciul care a fost estimat de organele de contol fiind unul important. 
 
Gheorghe Pecingină, avocat, este un traseist politic. El a fost preşedintele organizaţiei municipale al partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD, şi chiar a candidat din partea acestei formaţiuni la Primăria Târgu Jiu. Acesta s-a înscris, apoi, în PSD, unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte. Avocatul şi-a dat demisia în anul 2015, după care a trecut la ALDE, iar în final s-a înscris în PNL. Este cunoscută implicarea lui Gheorghe Pecingină în „ruperea“ sindicatelor din CEO şi înfiinţarea unui sindicat favorabil conducerii companiei. De asemenea, printr-o firmă apropiată, Pecingină a obţinut fonduri nerambursabile pentru a achizişiona aparatură video performantă. 
 
La Senat candidează din partea PNL Gorj cel mai potent om de afaceri din Gorj, care este, în acelaşi timp, extrem de controversat. Acesta controlează una dintre cele mai importante firme de construcţii din Oltenia, Ydail Construct, care a modernizat drumuri în mai multe localităţi din  Gorj. Surprinzător, Ion Iordache a devenit iubit de mulţi dintre primarii localităţilor unde fira controlată de el a executat lucrări. În camăania electorală s-a ajuns în situaţia ilară ca primari PSD să îl susţină pe liberalul Iordache. 
Societatea condusă şi în documente de Ion Iordache este Greenadel Prod SRL, unde este asociat şi administrator. Această firmă a avut încheiate 1.000 de contracte cu statul. Cea mai mare parte din instituţiile publice din zona Turceni, acolo unde este primar cumnata sa, achiziţionează tot felul de produse prin firma lui Iordache. De exemplu, Primăria Turceni a cumpărat de sărbătorile de iarnă de anul trecut cadouri pentru copii de peste 80.000 de lei de la firma lui Iordache. Greenadel Prod SRL a avut încheiate anul trecut contracte cu statul de peste 300.000 de lei. 

Iordache face şi el parte din categoria traseiştilor politici. A făcut parte din PNL, a fost primar al oraşului Turceni, apoi a ocupat postul de preşedinte al ALDE Gorj, după care a apărut în cadrul PSD, susţinând că nu a făcut parte din partid, şi doar a fost consultant şi a oferit sprijin pentru zona de sud a judeţului. 
  Declaraţia sa de avere este impresionantă şi cuprinde zeci de terenuri, sume mari de bani în conturi, clădiri, spaţii comerciale, maşini de lux, monede din aur etc.

A adus în USR un fost poliţist controversat 

De la USR Gorj candidează pe primul loc Radu Miruţă, preşedintele organizaţiei. Acesta este angajatul unei societăţi internaţionale de telecomunicaţii şi are un doctorat în telecomunicaţii. El este fiul fostului preşedinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruţă. 
Radu Miruţă l-a cooptat în USR pe Viorel Caragea, un fost poliţist, care a ocupat şi postul de inspector şef al Poliţiei Gorj. Acesta a fost implicat în numeroase scandaluri şi a demisionat chiar a doua zi după înscrierea în USR, în urma unui val de nemulţumiri din partid. 
 
Candidatul de pe primul loc la Senat este Corneliu Răducan-Morega, inginer şi arhitect. Acesta este ginerele lui Dan Ilie Morega, un personaj care a fost asemuit cu tipul baronului. Morega a condus Cooperaţia de Consum şi a fost apropiat de Nicu Ceauşescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Morega a fost deputat PNL, prefect de Gorj şi inspector guvernamental, fiind condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fapte asimilate celor de corupţie. 
 
Din partea Partidului Mişcarea Populară candidează pe primul loc la Camera Deputaţilor, Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei. Acesta este om de afaceri. El deţine o pensiune, un restaurant, spaţii comerciale şi televiziunea Tele 3. 
La Senat, din partea PMP Gorj candidează Sorinel Boza, fostul manager al CEO. Acesta este de loc din Medgidia, dar suţine că ştie problemele judeţului Gorj. Acesta a fost susţinut politic de PSD şi a făcut o serie de angajări controversate în cadrul CEO. 
 
Pro România Gorj îl propune pe primul loc la Camera Deputaţilor pe Alin Văcaru, preşedintele organizaţiei judeţene. Acesta este deputat în funcţie şi speră să obţină cel de-al doilea mandat. Acesta a fost şef al unei săli de jocuri de noroc, după care, cu sprijin politic din partea PSD, a ajuns director al societăţii de stat Minprest Serv, unde este acţionar majoritar CEO. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările