VIDEO Un român l-a pregătit fizic pe bărbatul care a doborât recordul de mers cu ATV-ul pe două roţi în Dubai

VIDEO Un român l-a pregătit fizic pe bărbatul care a doborât recordul de mers cu ATV-ul pe două roţi în Dubai

Românul Nino Barbu s-a ocupat personal de pregătirea lui Abdulla AL Hattawi (34 de ani) în vederea obţinerii recordului care a fost doborât în luna ianuarie.

Un poliţist din Dubai, antrenat de românul Nino Barbu, fost căpitan al echipei naţionale a României de rugby în 7, a doborât un record mondial. Acesta a mers fără oprire 60 de km pe un ATV, pe două roţi.

 
Românul Nino Barbu s-a ocupat personal de pregătirea lui Abdulla AL Hattawi (34 de ani) în vederea obţinerii recordului care a fost doborât în luna ianuarie. Anteriorul record fusese obţinut de cascadorul francez Yannick Dupont, care a mers pe două roţi, pe partea laterală, 34 de kilometri.
 
 
"Îl ştiu de când m-am angajat la Academia de Poliţie pentru că şi el lucrează acolo. La antrenamente ne-am bazat pe abdomene şi pe zone lombară, dar şi pe picioare. El trebuia să reziste în picioare 60 de km. Am făcut, de asemenea, exerciţii cardio. Ne-am bazat pe anduranţă şi nu pe explozia mişcărilor. Antrenamentele au durat aproximativ 6 luni special pentru acest concurs, în afară de ce făcea el pentru el. Făcea cam 5 antrenamente pe săptămână. Pe lângă antrenamentele, am lucrat împreună şi la dieta lui, pentru a-şi crea un sistem energetic bun", mai spune Nino care este şi licenţia în nutriţie. 
 
Capitanul Abdulla Al Hattawi, 34 de ani, este membru al Forţelor de Poliţie din Dubai şi unul dintre cei mai buni sportivi pe ATV din lume. Acesta a efectuat o cursă de 60 de km pe şoseaua Sheikh Zayed, de la Ghantoot la Dubai World Trade Center.  
 

 
Abdulla Al Hattawi este şi campion mondial la freestyle pe motocicletă şi pe ATV, fiind o adevărată vedetă în Golf. Producători importanţi din această industrie apelează prima dată la Abdulla Al Hattawi pentru teste. Are 189.000 de următiroti pe Instagram, unde postează în mod regulat fotografii ale călătoriilor sale şi fapte îndrăzneţe.
 
Nino lucrează împreună cu alţi doi români la Academia de Poliţie din Dubai. Este vorba de Andrei Tamasi şi Vlad Iorga.

 
Cine este Nino Barbu
 
Nicolae „Nino“ Barbu (30 de ani) a fost căpitanul echipei naţionale de rugby în 7 a României şi chiar a fost declarat în 2012 cel mai bun jucător de rugby în 7 din ţara noastră. Nino a început să practice acest sport la Steaua Bucureşti, după care s-a transferat la Dinamo, unde a continuat până la vârsta de 18 ani.
 
A jucat apoi doi ani în Spania la Barcelona, un an în Franţa, la Tarbes Pyrénnées Rugby, revenind în România pentru a evolua la „U“ Cluj. Între timp, a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport „Babeş-Bolyai“, din Cluj, dar şi masterul în Antrenament şi Performanţă Sportivă. 
 

O accidentare la spate, însă, i-a întrerupt cariera de rugbist de performanţă. Totuşi, nu a renunţat la sport, astfel că s-a apucat de fitness la un nivel înalt. Şi nu oriunde, ci în Dubai, cel mai mare oraş al Emiratelor Arabe Unite. La scurt timp de la sosirea în Dubai, un prieten localnic i-a propus să-şi depună CV-ul al Academia de Poliţie din Dubai, care era în căutare de antrenori. 

„Cei de acolo voiau un suflu nou şi au preferat să se orienteze către Europa de Est, în special către români, ştiind că sunt foarte serioşi şi au cunoştinţe în domeniul sportului şi nu sunt atât de scumpi precum vesticii. Imediat m-au angajat. Au fost şi destul de mulţumiţi, cred eu, pentru că imediat au mai adus încă trei români şi lucrurile merg destul de bine. Câteodată nu ai loc în ţara ta să te dezvolţi şi te duci în altă ţară. Aşa a fost şi cazul meu“, povesteşte Nino.
 
CITEŞTE ŞI:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările