VIDEO Audieri maraton la DIICOT Dâmboviţa. Zeci de persoane, implicate într-un amplu dosar de trafic de droguri

VIDEO Audieri maraton la DIICOT Dâmboviţa. Zeci de persoane, implicate într-un amplu dosar de trafic de droguri

Mega operaţiune a ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Dâmboviţa, care au dat o nouă lovitură traficanţilor de droguri. Poliţiştii au descins în 30 de locaţii din zona Pucioasa, Fieni şi Pietrosita.

70 de persoane, atât traficanţi cât şi consumatori, au fost saltate de mascaţi şi aduse la sediul DIICOT pentru audieri. Poliţiştii anti-mafia au ridicat cantităţi mari de droguri, ustensile şi sume importante de bani.
 
Zeci de poliţişti anti-mafia şi mascaţi din cadrul Jandarmeriei au descins în zorii zilei la domiciliile a 30 de persoane din zona oraşelor Pucioasa şi Fieni, dar şi în comună Pietrosita. Porcurorii DIICOT au vizat o reţea de traficanţi de droguri, pe care o filau de ceva timp. 
 

La percheziţii , oamenii legii au găsit cantităţi impresionante de droguri, ustensile speciale de preparat şi sume impresionante de bani. Peste 70 de persoane, atât suspecţi cât şi consumatori, au fost conduse la sediul DIICOT din Târgovişte, pentru audieri.
 
Vor urmă ore bune de audieri, în urmă cărora, procurorii vor decide dacă vor lua măsuri preventive faţă de suspecţi. În sprijinul ofiţerilor de la Dâmboviţa au acţionat şi ofiţerii BCCO Prahova.
 


 

COMUNICAT INTEGRAL IPJ DÂMBOVIŢA:

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 36 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dâmboviţa şi în municipiul Braşov, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri. Au fost puse în executare 74 de mandate de aducere.
 
În perioada martie 2018-decembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa au documentat activitatea infracţională a două grupuri infracţionale, alcătuite din 31 de persoane, din judeţul Dâmboviţa, bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.
 
Din activităţile investigative au rezultat indicii că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi de mare risc din Bucureşti şi din străinătate, substanţele fiind apoi comercializate în Dâmboviţa.
 
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii S.C.C.O. Dâmboviţa împreună cu cei ai Poliţiei Oraşului Fieni au ridicat circa 350 de grame de cannabis de la mai multe persoane bănuite de consum de droguri.  
 
La data de 3 decembrie 2019, poliţiştii S.C.C.O. Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Piteşti, Braşov şi Buzău, au efectuat 36 de percheziţii domiciliare (34 în Dâmboviţa şi 2 în Braşov). La activităţi au participat şi poliţişti ai I.P.J Dâmboviţa, jandarmi ai I.J.J. Dâmboviţa şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. 
 
În urma activităţilor, până în prezent, au fost indisponibilizate 27 de telefoane mobile, un laptop, o imprimantă, 3 arme letale a căror deţinere este interzisă, 71 de cartuşe, mai multe grindere şi cântare de precizie, 31.680 de lei şi 1.840 de euro.
 
Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 500 de grame de cannabis şi substanţe pulverulente susceptibile a fi stupefiante, mai multe pliculeţe autosigilante şi ustensile pentru porţionarea şi consumul stupefiantelor.
 
Au fost puse în executare 74 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: