Macheta viitorului mall de la Târgovişte. În cel mult două luni vor începe lucrările

Macheta viitorului mall de la Târgovişte. În cel mult două luni vor începe lucrările

Perioada de execuţie este de 2 ani. Bugetul estimat pentru realizarea investiţiei este de 227 milioane lei (fără TVA).

Autorităţile din Dâmboviţa au semnat, vineri, 17 noiembrie, contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului destinat construirii viitorului mall din Târgovişte, care va fi amplasat pe terenul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% faţă de preţul de pornire al licitaţiei, în valoare de 355.200 lei. 
 

 
"În vederea derulării, în bune condiţii, a proiectului privind construirea unui centru comercial în municipiul Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost gazda unei întâlniri de lucru la care au participat atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole, membri ai aparatului tehnic al instituţiei, investitorii – reprezentanţi ai societăţii PK Grizzly SRL, parte a concernului Prime Kapital, cât şi reprezentanţii celorlalte entităţi care vor contribui la realizarea acestui obiectiv de investiţii. Întâlnirea a vizat definirea cadrului necesar demarării lucrărilor de construire a centrului comercial din zona fostei unităţi militare de la gara Târgovişte", se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
 
La discuţii au mai participat reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Târgovişte, Agenţiei de Protecţie a Mediului Dâmboviţa, companiilor furnizoare de apă – canal, energie electrică, gaze.
 
 
Societatea câştigătoare este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experienţă în domeniul dezvoltării acestui timp de investiţii ( 50 centre comerciale), având şi 5 proiecte internaţionale (2 în Bulgaria, 2 în Slovenia, 1 în Polonia). 
 
Perioada de execuţie este de 2 ani. Bugetul estimat pentru realizarea investiţiei este de 227 milioane lei (fără TVA).
 
Terenul şi clădirile fostei unităţi militare de la gara Târgovişte sunt acum în administrarea CJ Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăseşte stadionul, un parc, precum şi alte construcţii.
 
Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.
 
Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte.
 

PE ACEEEAŞI TEMĂ:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările