FOTO VIDEO Crima de la coafor. Alexandra, condusă pe ultimul drum de sute de persoane. Tatăl fetei: „Toată Poliţia Titu ar trebui desfiinţată“

FOTO VIDEO Crima de la coafor. Alexandra, condusă pe ultimul drum de sute de persoane. Tatăl fetei: „Toată Poliţia Titu ar trebui desfiinţată“

Cortegiul funerar a fost format din sute de persoane care au ţinut să îi aducă un ultim omagiu Alexandrei

Alexandra Marin, tânăra de 25 de ani care a fost înjunghiată mortal, marţi, într-un salon din Titu, de către subofiţerul MApN, Florin Oprea, a fost înmormânatată, sâmbătă, în prezenţa a sute de persoane, la biserica din Titu Târg.

Alexandra Marin îşi anunţase apropiaţii că este hărţuită de concubninul său, subofiţerul MApN, Florin Oprea,, motiv pentru care tatăl ei o însoţea la tot pasul. Chiar şi-aşa, spun rudele, Poliţia nu a luat nicio măsură deşi bărbatul nu a fost la prima tentativă de violenţă atât asupra ei cât şi asupra fostei soţii. Alexandra a sunt chiar la 112 să anunţe că este bătută de soţul său, dar oamenii legii nu au întocmit nici măcar un raport.
 
După ce Florin Oprea şi-a înjunghiat iubita, pe 23 ianuarie, supărat că aceasta nu voia să se împace cu el, au apărut la iveală amănunte incredibile.
 
Atât familia, cât şi fosta soţie, au scos la iveală amănunte teribile despre cum Poliţia din Titu îl ţinea în braţe pe agresor.
 
"De câte ori se îmbăta era escortat de Poliţie la Lunguleţu, pentru că fratele său este agent de poliţie la Răcari. Toată Poliţia Titu ar trebui desfiinţată. Nouă ne este frică aici să sunăm la 112 pentru că fie ne amendează pe noi, fie în secunda a doua îl sună pe agresor, adică pe cel cu care ai probleme. Vă daţi seama în ce situaţie sunt puşi bătrânii sau cei mai tineri atunci când au probleme. Sunt ai nimănui aici", spune tatăl tinerei, Nicolae Marin.
 

"Dacă îl văd acum, sar la gâtul lui. Îl omor!"

Subofiţerul Florin Oprea, arestat preventiv pentru 30 de zile după ce şi-a ucis iubita într-un salon de cosmetică din Titu, a contestat decizia instanţei. Avocatul său spune că agresorul a recunoscut fapta şi ar vrea să fie cercetat în stare de libertate, pentru că nu ar fi premeditat-o şi pentru că nu ar suferi de vreo tulburare psihică, aşa cum susţine familia victimei.

Auzind că vrea să fie eliberat, rudele fetei spun că nimic nu îi mai miră în ţara noastră. Unchiul său, însă, spune că dacă îl vede pe stradă pe subofiţerul acuzat de omor deosebit de grav, va sări la gâtul lui.

 
"Eu dacă îl văd acum, sar la gâtul lui. Îl omor. Nenorocitul vrea în libertate? Îi arăt eu libertate dacă iese", spune unchiul fetei.
 

Cortegiul funerar a fost format din sute de persoane care au ţinut să îi aducă un ultim omagiu. Mulţimea a fost însoţită de membrii fanfarei Chindia.
 
"Nu s-a găsit nimeni să te apere de criminalul ăla. I-ai dat patru ani de iubire şi el ţi-a luat viaţa", au fost cuvintele sfâţietoare ale mamei.
 

Ce ştiau de fapt poliţiştii despre violenţele militarului criminal din Titu 

În urmă cu mai bine de o lună, jandarmii au intervenit într-o ceartă dintre subofiţerul Florin Oprea, acuzat de omor, şi Alexandra, concubina sa. Ţipetele care se auzeau din locuinţă erau atât de puternice încât au atras atenţia patrulei de jandarmi, iar bărbatul a primit atunci doar o amendă de 500 de lei. 

“O patrulă de jandarmi, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada I.C Visarion din Titu, Au auzit strigăte de ajutor dintr-un imobil. În acel moment a ieşit un bărbat, care, la întâlnirea cu jandarmii, a fugit. Jandarmii l-au imobilizat pe acesta, la faţa locului ajungând şi un echipaj de Poliţie. Ulterior, tânărul a fost condus la Poliţia Titu, unde jandarmii au întocmit un proces verbal de contravenţie pentru comiterea faptelor de provocare de scandal, adresare de injurii şi refuz de legitimare. Valoarea amenzii a fost de 500 de lei. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că situaţia coflictuală s-a produs pe fondul unor neînţelegeri între bărbat şi concubina acestuia”, a precizat mr. Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa.
 
Fosta soţie a criminalului, care susţine că Poliţia ştia despre violenţele bărbatului dar că nu a luat măsuri, a prezentat un certificat medico-legal în care scrie că a fost victima unei agresiuni a soţului, adică a subofiţerului de care oamenii legii, până acum două zile, nu ştiau nimic.
 
Fosta soţie a criminalului Florin Oprea a transmis presei un certificat medico-legal, întocmit de Spitalul din Titu în 2010, în care se specifică faptul că poliţiştii au însoţit-o pe femeie la spital după ce a fost bătută de soţ, aceasta având traumatism cranio facial şi epistaxis exterior.
 
Prezenţa omului legii la spital, alături de femeia bătută, impunea o autosesizare în acest caz a Poliţiei Titu, spun surse din Poliţie, fapt care nu s-a întâmplat, mai ales pentru că femeia a sesizat autorităţile la acea vreme prin apel la numărul unic de urgenţă 112. 
 
De altfel, acest act medical a ajutat-o să divorţeze de Florin Oprea şi să obţină custodia pentru fetiţa pe care o au împreună. 
 
Tânăra spune că a fost de mai multe ori la poliţie, însă, în zadar.
 
IPJ Dâmboviţa a trimis, joi, Poliţiştii Biroului Control Intern din cadrul IPJ Dâmboviţa pentru a face cercetări la sediul Poliţiei Titu în urma declaraţiilor fostei soţii a subofiţerului Florin Oprea, arestat pentru 30 de zile pentru infracţiunea de omor. 
 
Sunt suspiciuni că oamenii legii nu ar fi înregistrat nicio plângere cu privire la actele de violenţă de care subofiţerul era acuzat faţă de fosta soţie şi de fosta iubită, aceasta din urmă fiind şi cea pe care a ucis-o marţi. "În cazul în care vor fi constatate nereguli vor fi dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare", arată IPJ Dâmboviţa.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările