FOTO Mai mulţi voluntari dar şi reprezentanţi ai locurilor de cazare din zona turistică Padina au curăţat principalele alei şi drumuri de gunoaie

FOTO Mai mulţi voluntari dar şi reprezentanţi ai locurilor de cazare din zona turistică Padina au curăţat principalele alei şi drumuri de gunoaie

În Parcul Natural Bucegi, topirea ultimelor zăpezi a scos la lumină gunoaiele lăsate în urmă de turiştii certaţi cu bunul simţ. Mai mulţi voluntari dar şi reprezentanţi ai locurilor de cazare din zona turistică Padina au curăţat principalele alei şi drumuri de gresturi.

 
„Aceste gunoaie (mă refer la deşeurile aruncate) au fost aruncate peste iarnă, nu sunt de azi sau de ieri. Cu siguranţă, nu au fost aruncate de către cei care campează în Padina. Asta pentru că nu a campat nimeni la -20 de grade în 3m de zăpadă. Şi atunci, de unde sunt toate aceste gunoaie? Cine le-a aruncat? Cine, în loc să plătească la Supercom pentru ridicarea deşeurilor menajere, preferă să le arunce în pădure? Eu cred că aceste gunoaie au fost aruncate tot de către nişte gunoaie”, scris pe Facebook, reprezentantul unui hotel din zonă.
 


 
Turiştii care aleg să campeze în zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa se plâng că autorităţile nu le oferă un minim de confort. Pe tot platoul Padina, o zonă turistică vizitată intens, există doar două pubele de gunoi.
 
În zonă nu există nici toalete ecologice. Pădurea de lângă râul Ialomiţa este plină de hârtii pe care turiştii le "abandonează" după ce îşi fac nevoile.
 
Grav este că, pentru zona Padina Peştera, autorităţile nu au elaborat deocamdată un regulament. Singurul camping amenajat din Bucegii dâmboviţeni se află la Zănoaga, investiţie a consiliului judeţean.
 
Pentru a rezolva problema, oficialii Primăriei Moroieni spun că au de gând să-şi înfiinţeze o societate de salubrizare.
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: