Fată de 13 ani şantajată cu un filmuleţ în care copila apare cu o coadă de perie în vagin. Cum a constrâns-o un bărbat să facă sex cu el, de faţă cu un prieten

Fată de 13 ani şantajată cu un filmuleţ în care copila apare cu o coadă de perie în vagin. Cum a constrâns-o un bărbat să facă sex cu el, de faţă cu un prieten

Sursă foto: 123 RF

Judecat pentru şantaj, act sexual cu un minor, viol şi pornografie infantilă, un tânăr din Târgovişte, care a profitat de o copilă de 13 ani, a scăpat de arestul la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia este definitivă şi a fost pronunţată în august 2019. Fapta de care fata îl acuză  pe bărbatul, acum în vârstă de 21 de ani, s-au petrecut în martie 2018.

Fata este din Dâmboviţa şi avea13 ani când N.I.D. i-a solicitat prietenia. Adolescenta a fost de acord, iar pe 9 martie 2018, s-a întâlnit cu  noul ei  „prieten” în localitatea Văcăreşti (Dâmboviţa). Tânărul i-a spus că vrea să o viziteze, iar cei doi şi-au dat întâlnire ulterior în apropierea unui magazin din aceeaşi localitate, unde N.I.D.  a venit cu o maşină condusă de prietenul lui pe nume, B.R.F, trimis şi el, ulterior, în faţa instanţei) pe care fata nu îl cunoştea. 

Adolescenta s-a urcat în maşină alături de cei doi băieţi şi s-au deplasat în Parcul Văcăreşti unde a coborât împreună cu NID şi, împreună, au intrat într-o capelă dărâmată, unde au întreţinut relaţii sexuale. Au părăsit parcul separt: fata, singură, pe jos, iar tânărul, împreună cu  amicul, cu maşina.

„După două- trei zile,  tânărul  i-a solicitat fetei parola de Facebook pretinzând că se teme că <<ea îl înşeală>>.  Adolescenta i-a pus la dispoziţie parola, iar tânărul i-a verificând contul de Facebook şi conversaţiile pe care minora le avusese. în urmă cu ceva timp, cu un alt băiat. A  găsit, astfel, un videoclip de 30 de secunde, pe care fata îl făcuse la solicitarea fostului prieten, în care  ea apărea dezbrăcată cu o coadă de perie introdusă în vagin.

"I-a spus să aibă răbdare că mai e un pic"

La aproximativ o săptămână, N.I.D. a anunţat-o  pe fata de 13 ani că se află în posesia filmuleţului cu caracter sexual explicit.

„A ameninţat-o că dacă nu se se întâlneşte cu el să întreţină relaţii sexuale, va difuza filmuleţul pe internet tuturor colegilor săi de şcoală. Inculpatul i-a retrimis filmuleţul pentru a face dovada că îl deţine, după care l-a trimis unei fete (…). Sub imperiul acestor ameninţări, minora N. C.M a acceptat să se revadă cu inculpatul urmând să se întâlnească în apropierea magazinului Profi din localitatea Văcăreşti. Inculpatul  a fost adus tot de prietenul lui, inculpatul  B.R.F, cu autoturismul marca Opel de culoare albastră care l-a transportat din localitatea Ocniţa în localitatea Văcăreşti, judeţul Dâmboviţa.  Ajunşi aici, au găsit-o pe minoră care s-a urcat în maşină pe bancheta din spate. Văzând că nu se mai opresc l-a întrebat pe inculpatul N.I.D.  unde are de gând să o ducă, iar acesta i-a spus <<să aibă răbdare că mai e un pic>>”, se arată în considerentele unei precedente decizii pronunţată în acest caz de Curtea de apel Ploieşti (www. rolli.ro)

La marginea localităţii Văcăreşti, pe un câmp, şoferul a oprit maşina , iar N.I.D.  a coborât , solicitându- şi fetei să coboare. 

„Persoana vătămată s-a conformat şi a asistat la ceea ce urma să se întâmple în sensul că cei doi inculpaţi au coborât spătarul banchetei din spate şi l-au amenajat ca pe un pat (...) Minora şi-a dat seama, aşa cum rezultă din propria declaraţie de ceea ce urma să se întâmple, mai ales că inculpatul  i-a arătat filmuleţul pe care îl avea pe telefonul mobil şi i-a spus că dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, urmează să-l difuzeze pe internet”, se mai arată în considerentele aceleiaşi decizii  (www. rolli.ro).

"Nu a schiţat nici un gest ca să intervină în apărarea acesteia"

Fata s-a urcat pe canapeaua rabatată de cei doi inculpaţi şi a întreţinut relaţii sexuale normale cu  N.I.D.
„În acest timp, B.R.F, a stat pe scaunul şoferului, se uita în oglinda retrovizoare dar s-a şi întors de două ori să vadă ce se întâmplă în spatele său, dând drumul la muzică de pe telefonul lui mobil, pentru a crea <<atmosferă>>. Aşa cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate, dar şi din recunoaşterea inculpatului,  B.R.F., nu a schiţat nici un gest ca să intervină în apărarea acesteia şi din atitudinea lui, victima şi-a dat seama că cei doi inculpaţi <<ştiau dinainte de ce au venit la Văcăreşti>> ” se mai arată în considerentele deciziei citate.

După întreţinerea raporturilor sexuale cu fata, tânărul a anunţat-o pe minoră că şi prietenul său se află în posesia filmuleţului cu care a şantajat-o. Acesta din urmă i-a arătat, pe telefonul lui mobil, înregistrarea, dar a şters-o de faţă cu fata. La fel a  făcut şi N.I.D., care i-a dat fetei  telefonul pentru a-l verifica, după care cei doi au dus-o pe adolescentă acasă.

La câteva zile, cei doi indivizi au încercat să o contacteze pe fată, însă aceasta le-a dat block amândurora şi a refuzat să mai dialogheze cu ei.

Bărbatul a invocat o relaţie amoroasă cu fata

Tânărul cu care fata, constrânsă, a întreţinut relaţii sexuale, păstrase însă o copie a filmuleţului folosit la şantaj pe care a  trimis-o câtorva persoane din anturajul fetei, iar videoclipul cu caracter sexual a început să circule printre colegii de şcoală ai adolescentei. Aşa a aflat de poveste şi tatăl fetei care s-a dus la Poliţie.

N.I.D., care a  invocat o relaţie amoroasă cu fata, a fost arestat preventiv la data de 15 octombrie 2018  şi timp de şase luni a stat în arest preventiv, măsura fiind înlocuită, ulterior, cu arestul la la domiciliu.  În Iulie 2019, Tribunalului Dâmboviţa a decis schimbarea ultimei măsurii preventive cu măsura controlului judiciar. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – B. T. Dâmboviţa,  a formulat  contestaţie împotriva încheierii Tribunalului Dâmboviţa. În august 2019, Curtea de Apel Ploieşti respins ca nefondată contestaţia, iar decizia este desfinitivă. 

„Curtea consideră, aşa cum a apreciat şi tribunalul, că, fără a nega gravitatea infracţiunii de comiterea căreia este acuzat intimatul, (gravitate avută în vedere de altfel până la acest moment în aprecierea îndeplinirii condiţiei privitoare la existenţa unei stări de pericol pentru ordinea publică prin reacţia publicului la săvârşirea acesteia), aceasta nu poate  justifica în mod  singular, privarea de libertate sub forma arestului la domiciliu, pe o perioadă îndelungată de timp.

Aşa cum a reţinut şi tribunalul, între inculpat şi persoana vătămată a existat anterior presupusei infracţiuni de viol o relaţie amoroasă, aspect care diferenţiază această presupusă faptă de viol de alte infracţiuni de viol, care prezintă o gravitate mai ridicată; presupusa faptă de viol nu a fost comisă folosind violenţa fizică, aspect care diferenţiază această presupusă faptă de viol de alte infracţiuni de viol, care prezintă o gravitate mai ridicată; toate faptele pentru care a fost trimis în judecată inculpatul se pare că au fost comise în luna martie a anului 2018, acesta fiind arestat în luna octombrie a aceluiaşi an.

În acord cu argumentele reliefate în cuprinsul încheierii atacate, Curtea consideră că scopul procesului penal prev. de art.202 alin.1 C.p.p., în momentul de faţă, nu mai poate fi influenţat în mod negativ prin înlocuirea arestării la domiciliu cu controlul judiciar , având în vedere ca această măsură este însoţită de o suită de obli gaţii, impuse de prima instanţă , ce au menirea de a înlătura orice acţiune de influenţare a aflării adevărului din partea inculpatului, în caz contrar riscând să ajungă din nou în stare de deţinere preventivă ori la domiciliu”, se arată în considerentele deciziei  nr. 193, pronunţată în august 2019 de Curtea de Apel Ploieşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: