Crima de la coafor. Fosta soţie a militarului ucigaş acuză Poliţia că l-a lăsat în pace după ce i-a spart uşa cu toporul. „Am depus plângeri. Degeaba“

Crima de la coafor. Fosta soţie a militarului ucigaş acuză Poliţia că l-a lăsat în pace după ce i-a spart uşa cu toporul. „Am depus plângeri. Degeaba“

Fosta soţie îl acuză pe Florin Oprea că o bătea şi o ameninţa cu moartea

Fosta soţie a lui Florin Oprea, bărbatul care şi-a ucis marţi iubita la coafor, a povestit că viaţa cu el a devenit un calvar încă de când a rămas însărcinată.  "A vrut să mă omoare. Cu a doua soţie i-a reuşit", spune înmărmurită femeia.

“Am luat decizia de a divorţa pentru că nu mai suportam traumele fizice şi psihice la care eram supusă. Era extrem de violent, consuma alcool. Ajungea atât de beat acasă uneori încât nu se putea ţine pe picioare. În câteva cazuri abia am reuşit să scap din mâinile lui. Mă bătea foarte rău. Am certificate medicale pentru că am avut nevoie de îngrijiri medicale“, a mărturisit fosta soţie, după ce bărbatul şi-a ucis actuala iubită. 
 

“Am depus plângeri pe numele lui la Poliţie, dar nu s-au înregistrat”

 
Aceasta mai spune că a fost de nenumărate ori la Poliţia din Titu pentru a face plângere împotriva soţului, dar nu se întâmpla nimic. Într-un final a fost nevoită să fugă din ţară pentru a-şi salva viaţa.
 
“Am depus plângeri la poliţiei, am sesizat autorităţile de nenumărate ori. Venea la uşa apartamentului meu, mă ameninţa cu moartea, însă Poliţia nu a luat nicio măsură. Am fost nevoită, în baza certifictelor medico-legale să bag un divorţ, iar singurul lucru care m-a salvat şi să obţin custodia copilului definitivă şi irevocabilă a fost că el era cadru militar. Eu am fost nevoită să fug din ţară pentru a-mi salva viaţa, timp în care el şi-a refăcut viaţa cu această fată şi probabil că a uitat de existenţa mea, dar din când în când îmi mai trimitea mesaje – chiar acum un an – că vrea să ne împăcăm. El nu se împăca cu ideea că l-am părăsit şi nu accepta. Nu a iertat”, mai spune femeia.
 
Aceasta mai spune că într-o noapte s-a trezit cu soţul ei la uşă, înarmat cu un topor. „A venit cu toporul la uşa mea, împreună cu fratele său, să-mi spargă uşa, să mă omoare. Uşa mea a fost vandalizată cu toporul. Ceea ce vă spun s-a întâmplat, nu fabulez. Pe mine m-a şicanat în trafic, mi-a vandalizat maşina. A avrut să mă omoare şi mă căuta efectiv să mă omoare. Cu a doua soţie i-a reuşit”, adaugă ea.
 

 
Reprezentanţii Poliţiei Titu confirmă cazul şicanării în trafic, dar spun că nu s-au înregistrat alte plângeri pe numele bărbatului.

Militarul a frânat în faţa maşinii fostei soţii, în care se afla şi iubitul ei, a coborât, ar fi lovit parbrizul maşinii şi apoi l-ar fi agresat pe iubitul femeii. Sesizaţi, poliţiştii din Titu au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi distrugere, însă dosarul s-a soluţionat de către procurori cu NUP (neînceperea urmăririi penale) în 2011. În ceea ce priveşte alte plângeri privind violenţa faţă de fosta soţie, poliţiştii din Titu spun că nu ştiu nimic despre asta.
 

"Mă aşteptam, ştiam ce va urma cu fata cu care este"


Femeia confirmă că militarul a fost violent nu doar după ce s-a întors din Afganistan, ci de când se ştiu. "El a aşa a fost de când îl ştiu. El a plecat în Afganistan după ce am fost noi împreună. Era violent, avea patima alcoolului.  Avea datorii foarte mari financiare pe care trebuia să le acopere. Când am aflat ce s-a întâmplat pentru mine a fost ceva normal. Mă aşteptam, ştiam ce va urma cu fata cu care este, fiind supusă aceluiaşi tratament – bătaie, acool – să cedeze şi să plece pe drumul ei. Mă aşteptam ca în momentul în care se va despărţi de el să reacţioneze aşa cum a reaţionat şi cu mine. Începuse să mă urmărească, să mă ameninţe cu moartea. Faptul că eu sunt în viaţă acum e doar pentru că am fugit din ţară", povesteşte ea.
 

Plângeri adresate Poliţiei: "Mi-a spart uşa cu toporul"

 
Plângerile depuse la Poliţie nu sunt luate în considerare, acuză fosta soţie. "Cel puţin pe mine m-au chemat la Poliţie după ce sunam la ei şi spuneam că sunt ameninţată, că e în faţa blocului, că vrea să intre pe mine în casă, îmi luau o declaraţie şi atât. A doua oară făcea mai rău, pentru că îl lăsau în pace. M-am dus la Poliţiei şi am cerut protecţie. Nu a reacţionat nimeni. Toată lumea de la Poliţia Titu mă cunoaşte. Pe mine ca femeie, ca şi mamă de copil mic, nimeni nu m-a ajutat. Poliţia oraşului Titu, şi o susţin sus şi tare, nu a făcut nimic pentru mine. În momentul în care s-a îngroşat gluma, un singur domn, Dumitrache, a luat treaba mai în serios. Mai mult ca sigur fata a depus plângere, dar nu i-a fost luată în calcul. A venit cu toporul la uşa mea, împreună cu fratele său, să-mi spargă uşa, să mă omoare. Uşa mea a fost vandalizată cu toporul. Ceea ce vă spun s-a întâmplat, nu fabulez. A avrut să mă omoare şi mă căuta efectiv să mă omoare. Cu a doua soţie i-a reuşit", a continuat ea.

Subofiţerul Florin Oprea este specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din Târgovişte, din subordinea Bazei 2 Logistică. Bărbatul nu se putea împăca cu gândul că tânăra femeie nu voia să se mai împace cu el, fiind certaţi de ceva timp. Nu de puţine ori îi făcea adevărate scene de gelozie şi era foarte violent.
 
Militarul le-a spus anchetatorilor că "nimeni nu îl înşală pe el". Acesta a mai mărturisit că s-a dus la coafor cu gândul de a-şi ucide iubita, înarmat cu un cuţit, după ce ar fi băut coniac. "N-am vrut s-o omor. Îmi pare foarte rău. Avea mai multe aventuri", a spus bărbatul de 35 de ani. 
 
După incident, subofiţerul a sunat la 112. Apoi a luat un taxi şi a mers la poliţie, unde s-a predat. Imediat la faţă locului au ajuns anchetatorii.
 
Suspectul a participat şi la o misiune în Afganistan, iar taximetristul care l-a transportat la Poliţie este şi el fost cadru militar. Şi acesta a participat la o misiune în Irak, acum fiind pensionat.
 
Tatăl femeii spune că acum o săptămână bărbatul i-a luat cardul fiicei lui, în zi de salariu, şi a plecat la păcănele, fiind un împătimit al acestor jocuri. La sediul Poliţiei Titu au fost audiate mai multe persoane, printre care şi angajatele salonului, care s-au declarat şocate de cele întâmplate.
 

Criminalul a lovit cu sânge rece

Întrebat de ce a sunat la ambulanţă imediat după ce a înjunghiat-o, agresorul a răspuns: "Să rămână în viaţă, d-asta am sunat".
 
Cazul este acum anchetat de Parchetul Militar. Criminaliştii au găsit pe corpul victimei multiple plăgi înjunghiate în zona gâtului, a pieptului şi pe picioare. 

 
Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate. "Instituţia militară va colabora cu toată deschiderea şi cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanţelor producerii acestui tragic eveniment. În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofiţerul va fi suspendat din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanţele judecătoreşti", arată Ministerul Apărării.
 
Pe perioada suspendării din funcţie, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit legii „cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcţii, se trec în rezervă începând cu data suspendării”.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările