Cum s-a desfăşurat primul curs festiv organizat în campus de o universitate din România. Absolvenţii şi-au asortat măştile de protecţie cu robele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Casa de Cultură a Studenţilor Suceava
FOTO: Facebook/Casa de Cultură a Studenţilor Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat primul curs festiv în campus, în anul pandemic 2020. Aproape 200 de persoane au participat la evenimentul care a avut loc în aer liber.

Nici măcar pandemia de COVID-19 n-a putut să-i oprească pe absolvenţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava să organizeze cursul festiv. Evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, în parcarea de lângă Observatorul Astronomic.

Chiar dacă au avut emoţii, chiar dacă s-au bucurat să se revadă după o lungă perioadă de timp, cei 200 de participanţi au respectat cu stricteţe regulile de distanţare sanitară. Au acceptat să li se măsoare temperatura. 

Toţi au purtat măşti de protecţie, unele personalizate, asortate cu roba. Înainte să înceapă ceremonia de absolvire, din boxe se auzea un mesaj înregistrat care îndemna la respectarea distanţei sanitare. De astfel, inclusiv bureţii de la microfoane au fost înlocuiţi după fiecare vorbitor.

În ciuda atmosferei apăsătoare cauzate de numeroasele restricţii impuse pentru prevenirea infectării cu SARS -  CoV-2, tinerii au reuşit să-şi păstreze entuziasmul.  

La ceremonie a participat şi prof.univ.dr.ing. Valentin Popa. Între altele, le-a spus participanţilor unde a apărut pentru dată obiceiul purtării robelor. „ Robele pe care le purtaţi  au devenit oficiale în 1222. Peste doi ani se împlinesc 800 de ani. Tocile au apărut mai târziu, peste 300 de ani. Gestul aruncării tocilor în aer are 108 ani. A apărut în 1912, în SUA”, a declarat rectorul.

Rând pe rând, absolveţii au urcat pe scenă ca să-şi ridice diplomele. Evelina Sauciuc a făcut două drumuri. Tânăra a terminat două specializări în mod simultan. A făcut Drept şi Poliţie Locală. Ne-a spus că a decis să se înscrie la Poliţie Locală când era în anul II la Drept. Părinţii săi au încurajat-o, însă, în acelaşi timp, au asigurat-o că dacă renunţă la una dintre facultăţi nu este nicio ruşine. Tânăra nu numai că nu a renunţat, nu a avut nici măcar o restanţă pe parcursul anilor de studiu. „M-am gândit că voi avea mai mult succes pe piaţa muncii”, a spus absolventa.

Citeşte şi:

 Rezolvarea subiectelor la Matematică BAC 2020. Profesorii arată cum puteau lua absolvenţii de liceu nota 10

Bac 2020. Doi cadidaţi cu febră la ultima probă scrisă a examenului de maturitate

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite