Protocol de colaborare între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Brukenthal

Protocol
de colaborare între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Brukenthal

Protocolul de colaborare a fost semnat de directorii celor două muzee

Astăzi s-au pus bazele unei colaborări culturale care se doreşte de lungă durată. Este vorba de un protocol semnat între conducerile a două muzee importante, unul din Suceava şi celălalt din Sibiu.


Muzeul Bucovinei din Suceava şi Muzeul Brukenthal din Sibiu vor colabora mult mai intens în viitor. Acest lucru a fost stabilit astăzi, cu ocazia parteneriatului încheiat între conducerile celor două instituţii.

Emil Ursu şi  prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, directorii celor două muzee au parafat acordul de colaborare, care prevede promovarea reciprocă în cadrul unui parteneriat menit să valorifice patrimoniul celor două muzee, cu precădere piese din colecţiile care nu se află în expoziţiile de bază.

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu deţine aproximativ 1.580.000 de bunuri de patrimoniu inventariat, opere care pot fi aduse şi la Suceava în acest nou context.

"Am gândit acest sistem profitând şi de poziţia geografică a Sibiului, extrem de avantajoasă, fiind într-un punct zero, dacă vreţi, al României. Am gândit programul numit generic "Axele culturale Brukenthal". Desigur că aceste axe culturale acoperă nişte direcţii foarte clare, dacă vreţi geografice, în interiorul cărora se află, de fapt, muzee, oameni", a spus Sabina Adrian Luca.

Pe de altă parte, Muzeul Bucovinei are parteneriate cu trei muzee din Cernăuţi, iar în perspectivă, în momentul în care Ucraina va intra în Uniunea Europeană, acordul de colaborare cu Muzeul Brukenthal ar putea fi extins şi în nordul Bucovinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: