A tratat în 53 de ani de activitate sute de mii de copii din trei generaţii. Cine este doctoriţa care în ultima vreme a locuit în camera de gardă

A tratat în 53 de ani de activitate sute de mii de copii din trei
generaţii. Cine este doctoriţa care în ultima vreme a locuit în camera de gardă

Medicul Agneta Pal. FOTO: newsbucovina.ro

Medicul pediatru Agneta Pal a anunţat că se retrage din activitate după 53 de ani la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava. În ultimii 10 ani, a locuit într-o cameră de gardă a unităţii medicale, fiind singurul pediatru care făcea gărzi pe traseul Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctoriţa Agneta Pal şi-a dedicat viaţa copiilor din zona de munte a judeţului Suceava. Este medicul pediatru care bate toate recordurile. A tratat trei generaţii la rând, iar anul acesta a împlinit 53 de ani de activitate la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

În ultimii zece ani, Agneta Pal a locuit într-o cameră de gardă a Secţiei de Pediatrie. O perioadă destul de lungă de timp a fost singurul medic pediatru care a făcut gărzi în toată zona de munte a judeţului Suceava şi din acet motiv părinţii şi copiii îi sunt recunoscători.

„La noi nu există cale de mijloc, cale intermediară, cale mediocră, pregătire suficientă sau bună, trebuie să fii pregătit în specialitatea ta la nivel de profesor universitar, pentru că altfel rişti să omori oameni. De asemenea, fără conştiinţă, fără suflet, fără dragoste de meserie, fără dăruire pentru omul bolnav, fără înţelegere faţă de suferinţă, nu poţi să fii un medic bun şi atunci, seara, când te culci şi faci inventarierea zilei respective spui că n-ai trăit degeaba”, a spus doctoriţa în 2017, când a fost sărbătorită pentru împlinirea a 50 de ani de activitate.

“În viaţă m-am condus după trei principii: credinţă, dragoste şi speranţă, iar crezul meu a fost “per aspera ad astra”, adică prin speranţă la stele, la care aş adăuga: prin speranţă şi multă muncă atingeţi stelele”, a mai spus medicul.

În 2017, Agneta Pal i-a mulţumit fiului său care este ortoped că i-a permis să mai lucreze la Câmpulung Moldovenesc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările