Zeci de hectare de vegetaţie uscată, pârjolite de foc. De la ce au pornit flăcările

Zeci de hectare de vegetaţie uscată, pârjolite de foc. De la ce au pornit flăcările

Focul a pârjolit 63 hectare devegetaţie uscată FOTO ISU Ialomiţa

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată au fost pârjolite de flăcări în judeţul Ialomiţa. Cele trei incendii au avut ca şi cauză fumatul în locuri nepermise, respective foc în spaţii deschise.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 19 ianuarie, în jurul orei 12.00, salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunei Bucu. Trei echipaje, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. 

Salvatorii au fost sprijiniţi şi de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. Au ars aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată.  Conform ISU Ialomiţa, incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza focului deschis în spaţii deschise.  
 
În aceeaşi zi, salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Urziceni au fost alertaţi să stingă două  incendii de vegetaţie uscată produse pe raza comunelor Adâncata şi Bărbuleşti. Trei echipaje, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitărilor.

 La Adâncata, salvatorii au fost sprijiniţi şi de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. Intervenţia promptă  a condus la localizarea incendiilor şi lichidarea acestora, salvatorii reuşind să stingă focarele. Au ars aproximativ 13 hectare de vegetaţie uscată. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise (Adâncata), respectiv foc deschis în spaţii deschise(Bărbuleşti).  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările