Tarife majorate de la 1 noiembrie. Cât vor plăti locuitorii pentru apa de la robinet

Tarife majorate de la 1 noiembrie. Cât vor plăti locuitorii pentru apa de la robinet

Locuitorii din Slobozia vor plăti tarife majorate la apă FOTO Adevărul

Locuitorii municipiului Slobozia vor plăti mai mult la serviciile publice de alimentare cu apă şi epurare, începând cu 1 noiembrie. Decizia vine de la Consiliul Local, care a aprobat în şedinţa din 26 octombrie, solcitarea SC Urban SA, operator al serviciilor publice de alimentare cu apă, modificarea preţurilor.

Astfel, pentru populaţie, tariful la apă potabilă produsă, transportată şi distribuită în municipiul Slobozia va fi de 3,54 lei, iar pentru restul utilizatorilor de 3,25 lei, la canalizare preţul va rămâne acelaşi (de 2,02 lei pentru populaţie şi 1,70 lei pentru ceilalţi), iar la epurare va fi de 1,27 lei pentru populaţie şi 1,07 lei pentru restul utilizatorilor. Noile tarife vor fi aplicate începând cu data de 1 noiembrie 2017.

Propunerea SC Urban SA a fost avizată de ANRSC şi, ulterior, aprobată de ADI Periurbană Slobozia:

„În urma convocării Adunării Generale a Asociaţilor din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA”, din data de 11 octombrie, s-a emis Hotărârea nr. 5 prin care membrii asociaţiei aprobă modificarea preţurilor/tarifelor privind furnizarea serviciilor publice de apă, canalizare şi epurare, aşa cum a fost propusă de către operatorul SC URBAN SA. Pentru a se putea trece de la tariful diferenţiat la tariful unic, este necesară adoptarea de către consiliul local a UAT Slobozia a unei hotărâri privind aprobarea trecerii la practicarea unui sistem de tarifare unic pentru serviciile furnizate de SC Urban SA pe întreaga arie de delegare a serviciilor. (…)

Vă recomandăm şi:

Cel mai modern sistem pentru colectarea deşeurilor, în grafic. Au fost construite două staţii de transfer şi mii de platforme

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Bistriţa-Năsăud, primul judeţ unde sunt folosite la colectarea deşeurilor containere semiîngropate

FOTO Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu, în sfârşit operaţional

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: