"Împreună pentru bunici", proiect unic în regiunea Sud-Muntenia, a fost lansat în comuna Traian

Proiect pentru sprijinirea bătrânilor din comuna Traian FOTO Adevărul

Un proiect unic în regiunea Sud-est Muntenia a fost lansat marţi, 2 iulie, în comuna Traian. Consiliul Judeţean Ialomiţa, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului împreună cu autorităţile din sat vor realiza un proiect social de aproximativ 3 milioane de lei. Beneficiarii sunt 161 de bătrâni care au venituri mai mici de 640 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În data de 2 iulie, a avut loc în sala de sala de evenimente a Căminului Cultural din comuna Traian, conferinţa de lansare a proiectului „Împreună pentru bunici- reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Traian, judeţul Ialomiţa prin furnizarea de servicii sociale, cod 126228” cofinanţat din FSE prin POCU 2014-2020.
 
În cadrul proiectului, fiecare dintre beneficiari va primi o masă caldă, medicamente şi asistenţă medicală specializată. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de lei, iar realizarea lui va fi posibil graţie depunerii unui proiect în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se va derula pe o durată de 3 ani, urmând ca după expirarea acestui termen autorităţile locale din Traian să identifice surse de finanţare pentru continuarea lui. 
 
 «Prin implementarea acestui proiect, vom asigura 6 locuri de muncă. Este important pentru comunitatea noastră. Dar cel mai important e faptul că 161 de bătrâni nu vor mai fi singuri. Vor fi monitorizaţi, îngrijiţi şi sprijiniţi la nivel instituţional. Pe de altă parte, suntem conştienţi că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită... Dar vrem să demonstrăm că accesarea fondurilor europene trebuie să fie o regulă, nu o excepţie!», a explicat Fănel Năstase, primarul comunei Traian. Centrul «Împreună pentru bunici» va fi deschis până la sfârşitul lunii iulie într-una dintre clădirile care aparţin Primăriei Traian. Serviciile asigurate prin acest Centru pot fi accesate exclusiv de către bătrânii din comuna Traian.
 
Cercul vicios al sărăciei
 
În cadrul proiectului, fiecare dintre beneficiari va primi o masă caldă, medicamente şi asistenţă medicală specializată. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de lei, iar realizarea lui va fi posibil graţie depunerii unui proiect în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. 
 
Conform proiectului de hotărâre aprobat de consilierii ialomiţeni, în cadrulacestui proiect, localitatea Traian a fost validată ca fiind o comunitate marginalizată. Cercul vicios al sărăciei afectează copii, bătrânii şi adulţii din cadrul unei gopsodării. Excluziunea socio-economică şistarea proastă de sănătate limitează semnificativ oportunităţile unei vieţi decente. Prin poriectul Împreună petnru bunici se va realizare focusarea pe problemele vârstice, 65 de ani şi peste din comunitatea marginalizată Traian. În urma analizei, a reieşit un număr de 384 persoane vârstnice la Traian. Dintre acestea, 161 sunt în risc de excluziune socială din cauza bolilor cronice de care suferă şi care le reduc substanţial capacitatea de acţiune, sunt singuri, au venituri mici. Principalele probleme care justiciă intervenţiile sunt lipsa vieţii sociale şi a serviciilor adiacente, dar şi izolarea persoanelor care nu se pot deplasa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: