Slatina: Marin Giurea îi vindecă pe olteni cu produse naturiste

A suferit de o boală gravă, dar în urma unui tratament naturist s-a vindecat. De atunci a decis să ajute oamenii aflaţi în situaţia lui, cărora le dă o speranţă la viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu mai mulţi ani în urmă a fost diagnosticat cu boala lupus. Deşi medicii nu îi mai dădeau nicio şansă, bărbatul nu s-a dat bătut şi a căutat singur tratamentul. A ţinut o cură de ceaiuri şi a reuşit să se vindece. „În 83’ m-am îmbolnăvit. Am fost la un medic în Craiova şi mi-a spus că mai am de trăit maxim şase luni. Mi-a fost frică de moarte. Se născuseră ce doi copii ai mei şi îmi era teamă că rămân pe drumuri. Colegii de serviciu m-au susţinut şi m-au ajutat să merg mai departe. M-am documentat despre această boală şi am căutat tratament în extracte naturale. După patru ani de cură, boala a dispărut”, povesteşte bărbatul.
De atunci a decis să îi ajute să se vindece pe cei care suferă de boli asemănătoare. Le procură plante şi îi învaţă cum să ţina cura. „Am absolvit Facultatea de Agricultură, dar am profesat doar trei ani. După ce m-am îmbolnăvit am decis să practic meseria de asistent medical, întrucât am studii şi în acest domeniu. Aş vrea ca oamenii să ştie că pentru fiecare boală există cel puţin o plantă în natură. Dacă ai voinţă şi vrei să te vindeci, e imposibil să nu reuşeşti”, a mai spus Giurea.

A vindecat sute de bolnavi

Ceaiurile sale au făcut minuni pentru sute de oameni diagnosticaţi cu lupus sau psoriazis, care îşi pierduseră orice speranţă de vindecare. Acum tratează de aceste boli chiar şi persoane din străinătate. „Am ajutat să se vindece aproape 500 de persoane. Am avut pacienţi, dacă pot să le spun aşa, din Japonia şi alte ţări. Pentru copii tratamentul este gratuit, iar pentru majori, sumele sunt modice. Doar două persoane dintre cele care au apelat la mine nu s-au vindecat, pentru că nu au ţinut cura atât cât le-am spus. Aceste boli se vindecă în câţiva ani, nu imediat. Primesc bolnavii ca pe nişte prieteni la mine acasă. Îi înţeleg foarte bine pentru că şi eu am trecut prin ce trec ei”, a spus Marin Giurea. Merge pe câmp şi adună plante pe care le combină cu altele pe care le aduce din străinătate.

Vrea să scrie o carte

Pentru a le dezvălui oamenilor cât mai multe despre metodele de vindecare ale bolilor, Giurea vrea să scrie o carte. „M-am gândit să scriu o carte despre aceşti bolnavi. Se va numi „Nimeni nu ne vrea”. Eu am încercat şi să public cercetările pe care le-am făcut pentru a afla cât mai multe deaspre aceste boli, dar am fost refuzat pe motiv că nu am specialitatea necesară. Sunt asistent medical pentru copii şi nu mi-am dorit niciodată să devin medic, pentru că nu îmi place. Medicii nu mi-au dat nicio şansă de a mai trăi”, a mai spus bărbatul.


Născut:  20 februarie 1953, Piatra Olt, judeţul Olt
Studii:  Facultatea de Agricultură Craiova şi Şcoala Tehnică Sanitară Craiova.
Familie: Căsătorit, doi copii.

Ce-i place
Să fiu din nou copil şi să nu am grija zilei de mâine. Mi-ar plăcea să am o grădiniţă în care să plantez flori şi pomi, dar şi să învăţ copiii ce înseamnă natura şi cât de importante sunt plantele.

Ce nu-i place
Nu suport prostia, oamenii leneşi şi cei egoişti. Detest să stau degeaba, să nu am activitate. Nu îmi plac cei care vor să câştige fără să muncească şi care profită de pe urma suferinţei oamenilor.


Aţi sfătui pe cineva să facă ceea ce faceţi dumneavostră?
Nu, pentru că fitoterapia este artă. Trebuie să ai talent ca să vindeci oameni şi un suflet mare. Sănătatea şi viaţa omului nu o consider o afacere. Nu trebuie să faci acareturi din suferinţa unui om, ci să îl ajuţi, să-l înţelegi.

Dacă ar fi să vă mai alegiţi odată meseria, ce aţi face?
Probabil că aş face silvicultură. Îm place foarte mult să lucrez în acest domeniu. De mic am iubit natura şi îmi place să am grijă de ea. Trebuie să învăţăm să trăim alături de plante.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: