Fosta şefă a secţiei Cardiologie-Medicină Internă din Spitalul Municipal Caracal, incompatibilă

Fosta şefă a secţiei Cardiologie-Medicină Internă din Spitalul Municipal Caracal, incompatibilă

Medicul care s-a pensionat în această primăvară, dar care a ocupat ani buni funcţia de şef al secţiei Cardiologie - Medicină Internă din cadrul Spitalului Municipal Caracal, a fost declarat incompatibil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Tudoriţa Marinaş, medic pensionar, care a renunţat la colaborarea cu spitalul caracalean în această primăvară, când s-a hotărât că spitalul va fi suport -COVID, s-a aflat în incompatibilitate aproape patru ani, au stabilit inspectorii de integritate. 
 
„În perioada 22 noiembrie 2016 – 15 aprilie 2020 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de şef Secţie Cardiologie Medicină Internă şi pe cea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispoziţiile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ.“, a stabilit Agenţia Naţională de Integritate. Medicul avea şi un cabinet particular în cadrul căruia oferea consultaţii.

Inspectorii de integritate spun că medicul a încălcat legislaţia care se aplică managerilor de spital, respectiv: „art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „(1) Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] g) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „(15) Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) şi g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare şi a plăţii de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiţiile legii, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările