Călin Popescu Tăriceanu: „Nu candidez la Primăria Bucureşti“

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu candidez la Primăria Bucureşti“

„Tăriceanu a întărit la Slatina refuzul de a candida pentru Primăria Municipiului Bucureşti FOTO Alina Mitran“

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aflat la Slatina alături de copreşedintele Daniel Constantin pentru lansarea candidaţilor din Olt, a declarat că odată cu anunţarea candidaturilor PSD pentru Bucureşti ALDE a decis „foarte clar“ că va avea propriii candidaţi, chiar şi la Sectorul 3, unde urma să-l susţină pe Robert Negoiţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am decis foarte clar. La Bucureşti ALDE va avea candidat la Bucureşti şi la fiecare sector şi listă separată la sectoare şi la primăria generală“, a spus Tăriceanu.
 
Cât despre susţinerea candidatului PSD la sectorul 3, Robert Negoiţă, lucrurile s-au schimbat, a spus Tăriceanu, după ce PSD a anunţat propria decizie. „Nu urma să-l susţinem, astea erau lucrurile care se preliminau, nu era nimic decis. Decizia a venit astăzi, când PSD a luat decizia să vină cu candidaţi la sectoare, i-a şi prezentat, am decis şi noi“, a completat Tăriceanu.
 
Nu Tăriceanu va fi candidatul ALDE
Nu s-a avansat, în schimb, un termen pentru anunţarea candidaţilor, cert fiind însă faptul că nu co-preşedintele Tăriceanu va fi candidatul pentru Bucureşti.
 
„Nu candidez (n.r. - la Primăria Bucureşti). Contribuţia mea trebuie să fie axată pe obiectivul strategic, care înseamnă intrarea în Parlament şi nu alegerile locale“, a mai spus Tăriceanu, evitând să comenteze numele rostit de jurnalişti – Daniel Constantin.
 
Cât despre o eventuală modificare a legislaţiei electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor din două tururi, Tăriceanu s-a arătat sceptic.„Nu presiunea alegerilor trebuie să fie factorul determinant!“, a spus şeful ALDE, nepoziţionându-se clar în favoarea sau în defavoarea modificării în acest sens a legislaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările