Sfinxul din Ţara Oaşului, formaţiunea vizibilă după o drumeţie pentru iniţiaţi, care descriu locul drept „aproape mistic“

Sfinxul din Ţara Oaşului, formaţiunea vizibilă după o drumeţie pentru iniţiaţi, care descriu locul drept „aproape mistic“

Cei care au vizitat această formaţiune muntoasă spun că au avut parte de o experienţă aproape mistică. FOTO - emaramures.ro

Ţara Oaşului, considerată una dintre cele mai originale şi mai pitoreşti zone ale României, are un loc fascinant. Pe Vârful Pietroasa poate fi admirată o formaţiune muntoasă cu formă antropomorfă unică - Sfinxul Oaşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe Vârful Pietroasa, la 1.201 de metri altitudine, unde ni se dezvăluie Ţara Oaşului în toată frumuseţea ei, găsim monumentul natural cu numele Sfinxul Oaşului. Este o formă ciudată de rocă vulcanică şi una dintre cele mai atractive forme naturale din ţară. Cei care au vizitat această formaţiune muntoasă spun că au avut parte de o experienţă aproape mistică deoarece locul le-a dat multă forţă şi energie, iar starea lor de spirit s-a transformat mult în bine.

O escapadă în vârful muntelui, acolo unde aerul este intens ionizat, curat şi extrem de benefic pentru afecţiunile respiratorii, se poate dovedi o alegere inspirată pentru iubitorii de natură. Traseul Valea Talnei – Luna Şes – Vârful Pietroasa este unul dintre cele mai interesante itinerarii turistice din ţară, mai ales pentru că în vârful muntelui poate fi admirată o formaţiune muntoasă care are o formă antropomorfă – Sfinxul Oaşului.

Doar cei iniţiaţi pot să admire Sfinxul Oaşului

Iubitorii de drumeţii trebuie să ştie că, pentru a ajunge pe Vârful Pietroasa spre a admira celebrul Sfinx, au nevoie de pregătire şi voinţă. Traseul turistic marcat vizibil, cu albastru, nu este recomandat amatorilor de urcuşuri facile.

Porţiunile dificile, care se întâlnesc la tot pasul, fac din traseu un punct de atracţie pentru tinerii care iubesc pantele abrupte. Fără a cere echipamente complicate, urcuşul spre Pietroasa este, totuşi, solicitant.

Urcuşul începe lin, prin pădure. În prima parte, traseul este presărat cu tufe de frăguţe, iar mai apoi, la altitudine, tufe imense de afine se desfăşoară privirilor, la tot pasul.

Culmea devine accesibilă după o pantă foarte abruptă, pe o distanţă destul de mică, şi un traseu prelungit în afara pădurii, pe o păşune alpină de joasă altitudine. Ajunşi în vârf, frumuseţea Ţării Oaşului vi se dezvăluie în toată splendoarea iar “diamantul” cel mai de preţ îl găsim pe Vârful Pietroasa, unde se află Monumentul natural „Sfinxul Oaşului“.

Vă mai recomandăm:

Drumeţie spre Sfinxul Oaşului. Un traseu pentru cei care iubesc aventura

Sfinxul Oaşului este în pericol. În zonă a izbucnit un incendiu care încă nu a fost stins de pompieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările