FOTO VIDEO 60 de ani de lectură la Bocşa omagiate sub semnul coloşilor Constantin Lucaci şi Vasile C. Ioniţă

FOTO VIDEO 60 de ani de lectură la Bocşa omagiate sub semnul coloşilor Constantin Lucaci şi Vasile C. Ioniţă

Constantin Lucaci, cetăţean de onoare al Bocşei şi primarul Eugen Cismăneanţu FOTO CRISTIAN FRANŢ

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ a aniversat 60 de ani de activitate, invitaţii de seamă ai evenimentului fiind Constantin Lucaci şi Vasile C. Ioniţă

Ştiri pe aceeaşi temă

Om al al literei şi cuvântului, prof.univ.dr. Vasile C. Ioniţă, unul dintre cei mai importanţi etimologi, toponimi şi lingvişti ai României, a fost invitat de onoare al manifestării alături de maestrul Constantin Lucaci, cetăţean de onoare al oraşului. Ca o surpriză, maestrul Vasile C. Ioniţă a aflat că de astăzi o sală a Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea“ din Bocşa va purta numele „prof. Vasile C. Ioniţă“. Sala va fi una de studiu şi va reuni întregul fond de carte semnate de renumitul om de litere. „Bucuria mea este neasemănată, o bucurie foarte mare pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva! Eu am fost mreu legat de Bocşa, de pe vremea când conduceam Direcţia de Cultură. Din cauza beteşugurilor eu nu prea mă mişc, dar, totuşi, la Bocşa am venit“ a declarat prof.univ.dr. Vasile C. Ioniţă.

Prezent la eveniment, maestrul Constantin Lucaci a devenit rapid capul de afiş al manifestării atrăgând totată atenţia şi admiraţia auditoriului. În scurtul său cuvânt maestrul Lucaci a ţinut să sublinieze că nicăiri nu-i mai bine ca acasă, că la cei aproape 90 de ani ai săi, îşi aminteşte că de la vârsta de 10 ani cercetat biblioteca, care, deci, este mult mai veche în Bocşa şi că este recunoscător primarului Eugen Cismăneanţu că nu i-a fost frică să se înhame la o asemenea manifestare, pentru că „lucrurile mari întotdeauna se înfăptuiesc greu!“.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările