Primarul Emilian Frâncu vrea să construiască locuinţe sociale pe terenul combinatului Oltchim din Colonie Nuci

Primarul Emilian Frâncu vrea să construiască locuinţe sociale pe terenul combinatului Oltchim din Colonie Nuci

Terenul pe care primarul vrea să construiască locuinţe sociale este amplasat la marginea cartierului Colonie Nuci. Foto arhivă Adevărul

Edilul din Râmnicu Vâlcea spune că discuţiile cu reprezentanţii Oltchim pe această temă sunt destul de avansate. Primăria ar putea primi teren de la combinat în contul datoriei pe care societatea o înregistrează la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primarului Emilian Frâncu, dacă se va ajunge la o înţelegere, în Colonie Nuci se vor construi locuinţe sociale sau o întreprindere socială pentru populaţia defavorizată din acest cartier.

„Azi merg să discut cu cei din conducerea Oltchim şi sper să găsim o soluţie mai ales în zona Colonie Nuci, unde vrem să ridicăm locuinţe sociale. Terenul este amplasat la graniţă cu comuna Mihăeşti. Avem deja două variante, dar este nevoie de o discuţie şi cu domnul Gheorghe Piperea. Noi putem face o expropiere pentru cauză de utilitate publică sau putem să şi cumpărăm acel teren,cu echivalarea datoriilor”, precizează edilul-şef.

Totodată, conducerea primăriei poartă discuţii cu deţinătorii de terenuri din apropierea platformei chimice în vederea deschiderii unui parc industrial.

„Se poate face un parteneriat public –privat, nu trebuie să fie doar terenuri ale municipalităţii. Sunt anumite facilităţi pe care le acordă Guvernul şi dorim să beneficiem şi noi de ele, important e să găsim şi investitori pentru ca acest demers să nu fie doar unul strict făcut pe hârtie. Vom face adrese tuturor ambasadelor ţărilor importante din Europa şi America de Nord pentru a le prezenta avantajele unor investitii la Râmnicu Vâlcea”, completează Emilian Frâncu.

La finele anului trecut, combinatul Oltchim înregistra datorii de 4,36 milioane lei către bugetul local. La această sumă se adaugă penalităţi de  210 000 lei. Combinatul nu şi-a mai plătit impozitele pe terenuri, clădiri şi maşini din a doua jumătate a anului 2012.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările