Dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului în Râmnicu Vâlcea şi fraudă la Grădiştea

Dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului în Râmnicu Vâlcea şi fraudă la Grădiştea

Alegeri locale 2020 în Vâlcea Foto Adevărul

În Vâlcea, în ziua alegerilor s-au depus mai multe sesizări, din tot judeţul prin care se atrăgea atenţia asupra mai multor nereguli în secţiile de votare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Râmnicu Vâlcea, urmare a unei sesizări, unul dintre membrii secţiei de votare se ales cu dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului, după ce s-a descoperit că profita de alegătorii care nu ştiau să citească.
 
„Poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă cu privire la faptul că, la o secţie de vot de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, membrii comisiei verifică buletinele de vot ale votanţilor, înaintea introducerii acestora în urne.
 
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, iar din verificări s-a stabilit că un membru al secţie de votare, pentru alegătorii care nu ştiau să citească le citea titlul buletinului, după care îi îndruma pe votanţi să-l introduce în urma corespunzătoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.
 
Un incident similar a avut loc şi într-o localitate din Sibiu, unde primarul le-a arătat unor alegători de etnie romă cum să voteze, incident filmat chiar în faţa unei secţii de vot. 
 
La Vâlcea este al doilea dosar penal. În comuna Grădiştea, unde de altfel a existat o secţie de vot în care prezenţa la ora 20.00 era de peste 110%, s-a descoperit că unui votant i-au fost înmânate mai multe buletine pentru votarea primarului. 
 
„În temeiul sesizării la faţa locului s-a deplasat echipa operativă şi a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot”.
 
La nivel de judeţ au fost aplicate cinci amenzi în sumă de 1.700 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, efectuarea unei fotografii a unui buletin de vot în incinta secţiei de votare, comercializarea de băuturi alcoolice în apropierea secţiei de votare şi pătrunderea în cabina de vot împreună cu o altă persoană, fără a avea acordul comisiei. 
 
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările