Alegeri locale 2020. Sibiu: primar surprins când le arată alegătorilor unde să pună ştampila VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Şeica Mare - Sibiu, Nicolae Şuşa, filmat în timp ce le arată unor alegători cum să voteze; Foto colaj captură video
Primarul din Şeica Mare - Sibiu, Nicolae Şuşa, filmat în timp ce le arată unor alegători cum să voteze; Foto colaj captură video

Mai multe tentative de fraude au fost înregistrate în judeţul Sibiu, în ziua alegerilor. În unele secţii, a fost nevoie de întreruperea procesului electoral.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, la alegerile de duminică, 27 septembrie, s-au înregistrat mai multe tentative de fraudă. 

La Secţia de votare numărul 3 din municipiul Sibiu s-a găsit un buletin de vot ştampilat, în afara urnelor de vot. S-a depus o sesizare la Biroul electoral Judeţean, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă a Poliţiei Sibiu pentru cercetări, fiind  întocmit un dosar penal pentru tentativă la fraudă la vot, infracţiune prevăzută în Codul Penal la articolul 32 raportat la 387. 

La Tălmaciu, în schimb, după ce un alegător a fost prins în timp ce încerca să introducă într-o urnă de vot două buletine, a fost întrerupt procesul electoral. Povestea s-a petrecut în cadrul Secţiei de votare nr. 213, în jurul orei 12:20. Preşedintele secţiei a surprins gestul fraudulos. La scurt timp, însă, după reluarea procesului de vot, întâmplarea s-a repetat. „S-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin ştampilat pe podeaua secţiei de vot. În urma verificării efectuate de preşedintele BEC, cele trei buletine au fost anulate şi s-a reluat procesul electoral”, a precizat Luciana Lazăr, din cadrul IPJ Sibiu.

În presa locală au fost apărut nişte imagini despre o posibilă fraudă electorală, în localitatea Şeica Mare, în privinţa cărora s-au dispus verificări. Este vorba despre o înregistrare video  pusă la dispoziţia presei de către USR Sibiu, care surprinde momentul în care primarul localităţii Şeica Mare le arată unor alegători de etnie romă cum să voteze. 

Din imagini reiese că primarul Nicolae Şuşa (PNL) le spune oamenilor cu cine să voteze. Acesta a fost filmat în faţa unei secţii de vot cu un buletin de vot în timp ce le arată unor alegători unde să pună ştampila. 

„La Şeica Mare, primarul Şuşa Nicolae duce oamenii care nu ştiu să citească în primărie,  pentru a le arăta şi apoi merg să voteze. Tot el le dă oamenilor bileţel cum să îl voteze. Şi în acest filmuleţ avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze”, au reclamat USR-iştii.

Contactat de către jurnaliştii de la publicaţia „Turnu Sfatului”, primarul Nicolae Şuşa a declarat: „Sunt la al patrulea mandat, nu fac acum prostii”.

În alte două secţii de votare: nr. 83 din Municipiul Sibiu) şi nr. 116 din Municipiul Mediaş au fost anulate alte două buletine de vot, care au fost găsite ştampilate, dar fără ca nimeni să şi le revendice, în afara urnelor de vot. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Alegeri locale Sibiu 2020. Prezenţă la vot ora 15.00: 24,21%, mai mică decât la nivel naţional

Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii care se luptă pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite