Situaţie bizară: cinci copii români, singuri în Spania, după ce le-au murit părinţii. Un bărbat a alertat autorităţile, de teama traficanţilor de persoane

Situaţie bizară: cinci copii români, singuri în Spania, după ce le-au murit părinţii. Un bărbat a alertat autorităţile, de teama traficanţilor de persoane

Cinci copii români, cel mai mic în vârstă de opt ani şi cel mai mare de 14 ani, au rămas singuri în Spania, după ce părinţii lor au murit. Mama lor, Ileana Pop, a suferit de o afecţiune incurabilă şi a murit la începutul acestui an în localitatea Cuenca din Spania.

Femeia ar fi lăsat cu limbă de moarte ca de copiii ei să se îngrijească o asociaţie care se ocupă cu întrajutorarea românilor aflaţi peste graniţele ţării. Impresionat de povestea copiilor, Gheorghe Barbu, un român din jdueţul Prahova, care a locuit şi el mult timp în străinătate, s-a interesat de soarta acestora, convins fiind că ar fi ajuns pe mâinile unor traficanţi de persoane.

”Totul a început în urmă cu câteva zile, când pe grupul pe care îl administrez pe Facebook a apărut un anunţ hai să-i zic umanitar. Se căutau nişte rude ale unor copii orfani. Am sunat imediat la Consulatul României, deşi era o oră cam târzie, uneva pe la nouă seara, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am sunat apoi la celelalte numere de telefon care apăreau în anunţ. Dubios mi s-a părut că o asociaţie ar trebui să aibă şi un nume şi un număr de contact, dar ei nu aveau. Erau doar nişte numere de telefon mobil. În cele din urmă îmi răspunde o doamnă care cu chiu cu vai şi-a dat identitatea, la insistenţele mele, şi care îmi spune că este de la Cluj. Mi-a spus pe scurt că cei cinci copii sunt foarte bine şi că toţi sunt la o singură familie şi că în România n-ar avea ce să facă, că n-au nicio şansă de viitor aici”, a precizat Gheorghe Banu.

 Acesta a explicat că reprezentantul asociaţiei susţine că cei cinci fraţi au fost înfiaţi şi că se află toţi la o familie din Spania.


Gheorghe Barbu, prahoveanul care a alertat DIICOT, convins fiind că cei cinci copii români, rămaşi orfani în Spania, au ajuns într-un anturaj dubios FOTO Diana Frîncu

”N-ar fi avut cum să fie înfiaţi într-un timp atât de scurt. Înfierea este un procedeu de durată chiar şi în Spania. Nu poţi să înfiezi un copil în două luni. În plus, poate copii mai au rude în România, poate sunt chiar cetăţeni români. Protecţia Copilului ştie ceva despre această poveste? Eu înţeleg că vrei să faci o faptă bună, dar cel mai bine ar fi să fie respectate şi legile”, a declarat Barbu.

După discuţia telefonică avută cu reprezentanţii asociaţiei din Spania, prahoveanul a luat legătura şi cu un ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, care are în răspundere comunele Leordina, Bistra, Petrova, Ruşcova, Repedea, Vişeu de Jos şi Poienile de sub Munte, zone unde a locuit familia copiilor înainte să plece în Spania. Subcomisarul Gheorghe Tamaş, din cadrul IPJ Maramureş, a explicat că a luat legătura cu rudele din România ale mamei celor cinci copii, însă nimeni nu s-a arătat interesat să aibă grijă de ei.

După discuţiile telefonice avute cu asociaţia de întrajutorare din Spania, dar şi cu poliţiştii din România, Gheorghe Barbu a decis să facă o plângere la DIICOT Ploieşti, instituţie abilitată să verifice cazuri de trafic de persoane, şi a solicitat anchetarea acestui caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: