VIDEO Misterioasa istorie a funcţionarei de la primărie acuzate că nu dă niciodată pe la birou. „Ea vine doar în vizită“

VIDEO Misterioasa istorie a funcţionarei de la primărie acuzate că nu dă niciodată pe la birou. „Ea vine doar în
vizită“

Sediul Primăriei Ploieşti

Un consilier PSD acuză că o funcţionară a Primăriei Ploieşti, care figurează pe statul de plată al Direcţiei de Urbanism, este pontată ca prezentă la serviciu, dar nimeni nu confirmă c-a văzut-o vreodată prin birou. Şi şeful direct al funcţionarei spune că doamna în discuţie vine la serviciu doar „în vizită“.

Robert Vîscan, consilier PSD în cadrul Consiliului Local Ploieşti şi membru al Comisiei de susţine că a început să facă demersuri pentru a afla care este situaţia funcţionarei Daniela Gerogeta Croitoru în urma unor plângeri venite din partea angajaţilor Serviciului de Dezvoltare Metropolitană din cadrul Direcţiei de Urbanism a Primăriei Ploieşti.

În urma verificărilor documentelor s-a aflat că Daniela Georgeta Croitoru figurează ca angajată a Direcţiei de Urbanism, apare pe fişele de pontaj cu sute de ore lucrate în acest departament al Primăriei Ploieşti deşi nimeni nu a văzut-o la serviciu.

Astfel, conform fişelor de pontaj, Daniela Croitoru a lucrat la Direcţia de Urbanism 80 de ore în luna ianuarie, în luna februarie a fost pontată cu 16 ore şi 17 zile de concediu medical, în luna martie a fost pontată cu 160 de ore lucrate, în luna aprilie cu 120 de ore, iar în luna mai cu 176 de ore lucrate.

Surprinzător pe fiecare fişă de de pontaj, aferente primelor şase luni ale anului 2018, apare în  subsolul paginii o notă în care scrie: ”Doamna Croitoru Georgeta Daniela nu a fost prezentă la D.G.D.U./S.D.U.M.” Sub această notă apare semnătura olografă a arhitectului şef Cristina Herţia, care conduce şi Direcţia de Urbanism a Primăriei Ploieşti.

"...ea nici nu munceşte la noi, munceşte la poarta nu ştiu care"

Contactată telefonic, Cristina Herţia, şefa Direcţiei de Urbanism unde este angajată funcţionara Daniela Croitoru, a confirmat pentru ”Adevărul” că subordonata sa nu a fost prezentă la serviciu în lunile ianuarie-mai 2018.

Cristina Hreţia, arhitectul şef al Municipiului Ploieşti FOTO observatorulph.ro

”Acest pontaj se face aşa. Ne trimit cei de la <<Resurse Umane>> o prezenţă a ei, dar nu ştiu cum că ea nici nu munceşte la noi, munceşte la poarta nu ştiu care, la Relaţii Publice, în Casa Albă (sediul Primăriei Ploieşti n.r)”, a declarat Cristina Herţia.Întrebată de ce Cristina Croitoru este pontată la Direcţia de Urbanism, deşi lucrează în altă parte, Herţia a declarat că ” (...) Pentru că ea are dispoziţie dată de domnul primar să lucreze la proeictele acestea cu nu ştiu ce finanţare, dar nu există direcţie unde să se derulează proiectul acesta. Ar trebui să fie la Relaţii, prin dispoziţia conducătorului. Pracitc asta este discutabil, e ilegal oarecum. Nouă ni se transmite acest pontaj al ei de la Resurse Umane şi noi semnăm pentru că figurează pe ştatul nostru de plată, dar ...aţi văzut că ea nu a lucrat niciodată la noi, nu a fost nicodată prezentă la noi. La noi în Direcţie vine aşa să-i semnez delegaţii, ordine de deplasare, apare aşa în vizită ca să zic aşa”, declarat şefa Direcţiei de Urbanism

Întrebată şi dacă doamna Cristina Croitoru este plătită cu salariul pe care ar fi trebuit să-l aibă la Direcţia de urbanism, în condiţiile în care lucrează în altă parte, Herţia a confirmat.

”Cel mai bine ar trebui să întrebaţi conducerea că ei au dorit această chestie”, a concluzionat arhitectul şef.

Acest pontaj se face aşa. Ne trimit cei de la <<Resurse Umane>> o prezenţă a ei, dar nu ştiu cum că ea nici nu munceşte la noi, munceşte la poarta nu ştiu care, la Relaţii Publice, în Casa Albă

 Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea a precizat că este la curent cu situaţia funcţionare în discuţie, dar că urmează să verifice dacă acuzaţiile se confirmă.

Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti FOTO Diana Frîncu

 ”Într-adevăr este ciudat. Pe de o parte este semnat pontajul că este la muncă, în josul paginii este semnat că nu s-a prezentat. Deci sper să fie din tot sufletul o greşeală. Nu este o situaţie prea comodă şi sper să se închidă cu bine totul”, a declarat Ganea.

Misterul modificărilor de pe foile de pontaj

Pe holurile Primăriei Ploieşti se discută că nota adăugată în josul paginii prin care se precizează că ”Doamna Croitoru Georgeta Daniela nu a fost prezentă la D.G.D.U./S.D.U.M.” ar fi apărut în ziua în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Întrebat dacă este la curent cu acest lucru, viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea a refuzat să comenteze ”un subiect mai vechi”, dar a precizat că va face comentarii când va avea mai multe amănunte despre acest caz. Acesta a precizat totodată că singurul în măsură ”să răspundă” este primarul Adiran Dobre, în subordinea căruia se află Direcţia de Urbanism.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti nu a putut  fi contactat întrucât acestea se află în concediu de odihnă.

Pe de altă parte, consilierul local care a dezvăluit situaţia confuză a angajatei de la Direcţia de Urbanism susţine că l-a interpelat pe primarul Adrian Dobre pentru a afla ce atribuţii are Daniela Croitoru în Primăria Ploieşti, dar până la acest moment nu a primit niciun răspuns.

”Eu încă din ianuarie i-am cerut domnului primar să-mi spună exact ce atribuţii are doamna Croitoru în cadrul Departamentului Dezvoltare Metropolitană pentru că este prinsă în organigrama de acolo şi nu am primit niciun răspuns din partea dânsului nici până acum” a precizat Vîscan.

 

Reporterul ”Adevărul” a fost în cursul zilei de luni la sediul unde Daniela Croitorul îşi desfăşoară activitatea, dar la orele prânzului nu se afla în birou, iar colegii de serviciu nu au putut explica în subordinea cui lucrează şi cu ce se ocupă exact.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările