Mănânci seminţe pe domeniul public din Ploieşti? Iei amendă şi faci curat!

Mănânci seminţe pe domeniul public din Ploieşti? Iei amendă şi faci curat!

Tinerii au fost puşi să facă curăţenie pe domeniul public. FOTo Poliţia Locală Ploieşti

Poliţiştii locali din Ploieşti nu mai stau la discuţii când întâlnesc ploieşteni care fac mizerie pe domeniul public mâncând seminţe şi aruncând pe jos cojile. În weekend, doi tineri au fost puşi să facă curat lână o bancă de la Sala Sporturilor

Ştiri pe aceeaşi temă

Mizeria lăsată în urmă de ploieştenii care aruncă cojile de seminţe pe domeniul public din oraş îi va costa atât la buzunar cât şi la imagine. Poliţiştii locali, responsabili cu sancţionarea unor astfel de contravenţii au creat deja un precedent după ce, în weekend, au amendat doi tineri care mâncau seminţe şi aruncau cojile pe jos.

Mai mult, cei doi au fost obligaţi să facă curăţenie lângă banca unde au făcut mizerie, aşa cum se observă şi în fotografia realizată de Poliţia Locală.

Sancţiunile sunt prevăzute  în Hotărârea de Consiliul Local nr. 228/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului, coroborată cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Poliţiştii locali dau asigurări că acţiunile de acest gen vor continua în Ploieşti, în vederea păstrării unui climat civilizat de ordine şi linişte publică.

„Sportul“ cu seminţele este destul de frecvent la Ploieşti, cel mai mult având de suferit parcurile oraşului.

Amenda pentru mâncătorii de seminţe necivilizaţi din oraş este cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

Vă mai recomandăm

Cele mai enervante obiceiuri ale turiştilor la mare. Ponturi pentru evitat vecinătatea unor specimene care vă pot strica ziua. Turiştii nedoriţi sunt uşor de recunoscut. Sunt oamenii care fac la mare tot ceea ce n-ar face la ei acasă, în oraş. Umblă despuiaţi în locuri publice, chiar şi la masă, chiar şi pe stradă. Umplu plaja cu accesorii inutile, de parcă s-ar fi mutat cu toată gospodăria la mare - bagaje, tacâmuri, veselă, scaune şi mese. Şi niciodată, dar niciodată, nu le lipsesc din arsenal pungile de seminţe.

Pericolele consumului de seminţe sărate: sunt toxice pentru ficat şi cresc tensiunea. Pericolele consumului de seminţe sărate. Românii şi-au făcut un obicei din a ronţăi cantităţi impresionante de seminţe alături de nelipsita bere, însă nutriţioniştii avertizează că acestea nu sunt deloc bune pentru sănătate.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: