Localnicii dintr-o comună prahoveană cer daune de patru milioane de euro de la Raed Arafat pentru „băşcălia şi mizeria“ făcute oamenilor

Localnicii dintr-o comună prahoveană cer daune de patru milioane
de euro de la Raed Arafat pentru „băşcălia şi mizeria“ făcute oamenilor

Raed Arafat

Localnicii din comuna prahoveană Gornet, carantinată printr-o decizie a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cer daune morale de la Raed Arafat în valoare de patru milioane de euro. Iniţial,  valoarea daunelor era mult mai mică, de doar jumătate de milion de euro.

Avocatul Dumitru Bogdan, specializat în drept administrativ, a contestat în instanţă ordinul semnat de şeful DSU prin care un sat din comuna prahoveană Gornet a fost carantinat din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Contestaţia prin care cere anularea ordinul emis miercuri, 22 iulie şi intrat în vigoare joi, 23 iulie a fost deja înregistrată pe rolul secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

În întâmpinarea depusă la instanţă, avocatul comunei îşi motivează valoarea daunelor, acuzându-l pe Raed Arafat că a făcut ”băşcălie şi mizerie” locuitorilor din Gornet.

Într-un comunicat remis presei, reprezentantul legal al comunei prahovene îi cere chiar preşedintelui României să intervină în mod direct pentru ”eliberarea oamenilor din lagărul nazist instituit în garnizoana Gornet”

Carantinarea unui sat din comuna Gornet din Prahova a fost decisă prin vot în cadrul unei şedinţe-fulger a Comitetuli Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar decizia finală a apraţinut autorităţilor de la Bucureşti, iar ordinul a fost semnat de Raed Arafat.

S-a ajuns în această situaţie pentru că în ultimele două săptămani 15 localnici din cei 2300 cât are comuna Gornet, au fost testati pozitiv cu SARS-CoV-2. Între timp, opt din cei 15 au primit rezultate negative la testul pentru coronavirus. În plus, susţine avocatul Bogdan Dumitru, unul dintre localnicii pozitivi nu locuieşte efectiv în comună, ci la Ploieşti.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în Gornet mai mult de trei oameni la mia de locuitori au coronavirus, astfel că se impune carantina zonală, conform noii legi intrată în vigoare în luna iulie.

Citeşte şi: VIDEO Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru pandemie: A făcut harcea-parcea legile. Sunt cinici! PSD a vrut o criză sanitară ca să dea vina pe Guvern

La jumătatea lui august avem moţiunea de cenzură depusă. Guvernarea e interesată doar de furat şi de împărţit funcţii publice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările