Două familii din Mizil s-au încăierat în stradă după un divorţ. Poliţia i-a calmat cu focuri de avertisment

Două familii din Mizil s-au încăierat în stradă după un divorţ. Poliţia i-a calmat cu focuri de avertisment

”Arsenalul” de arme albe pe care poliţiştii l-au descoperit în casele celor două familii rivale FOTO IJP Ph

Zece bărbaţi au fost reţinuţi după o acţiune în forţă a poliţiştilor din Prahova la Mizil. Intervenţia poliţiei a venit după un scandal de proporţii care s-a petrecut miercuri la periferia oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Au fost două familii care s-au încăierat în stradă din cauza unui conflict provocat de o poveste de dragoste finalizată până la urmă cu divorţ.

Potrivit poliţiştilor scandalul a început în jurul orelor prânzului, cu o ceartă banală, dar care ulterior a degenerat într-o bătaie în toată regula în timpul căreia s-au folosit bâte şi topoare, dar şi arme. 

”La faţa locului s-a constituit echipă operativă complexă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cât şi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, conflictul fiind aplanat, persoanele implicate retrăgându-se la domiciliile lor. De asemenea, din primele date, a reieşit faptul că unul dintre bărbaţi, în timpul conflictului, a folosit o armă neletală, nefiind rănite persoane cu aceasta”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Potrivit unor surse judiciare, scandalul s-a oprit abia după ce poliţiştii au tras focuri de avertisment.

Poliţiştii au pus în executare 8 mandate de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost conduse la sediul unităţii 20 de persoane, în vederea audierilor. 13 mandate de aducere au fost puse în executare.

În urma percheziţiilor efectuate, la adresele persoanelor bănuite au fost găsite bâte de baseball, crose de golf, răngi metalice, toate fiind ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

10 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil pentru a se aprecia cu privire la măsurile ce vor fi dispuse în continuare.

Pentru că din experienţele anterioare astfel de conflicte nu se opresc imediat şi continuă zile la rând, IPJ va supraveghea zona cu forţe sporite.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de investigaţii Criminale cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în vederea stabilirii activităţii infracţionale a persoanelor implicate şi lămurirea cauzei sub toate aspectele.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept.

La activităţi au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova  şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ‘’Matei Basarab’’ Ploieşti, dar şi poliţişti din cadrul Servciului de Acţiuni Speciale Prahova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările