Atacul mafiot la bancomatul din pădure. Cum s-a umplut de bani curtea hotelului din Sinaia unde a avut loc explozia

Atacul mafiot la bancomatul din pădure. Cum s-a umplut de bani curtea hotelului din Sinaia unde a avut loc explozia

Aleea Peleşului unde se află bancomatul atacat de hoţi FOTO Diana Frîncu

Poliţia din Prahova caută doi bărbaţi suspectaţi că au dat atacul în dimineaţa zilei de luni, 10 februarie, la bancomatul situat la parterul unui hotel din Sinaia. Deocamdată, poliţiştii au foarte puţine date despre atacatori, dat fiind că aceştia erau mascaţi şi au acoperit cu căciuli camerele de luat vederi din zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetările în cazul atactului la bancomatul din Sinaia înaintează cu dificultate. Deocamdată poliţiştii au audiat martorii, angajaţi ai hotelului Bastion, unde se afla bancomatul. Din primele informaţii se pare că suspecţi sunt doi bărbaţi, unul masiv şi altul mai mic de statură. Erau îmbrăcaţi în haine deschise la culoare (hanorace cu glugă, posibil de culoare albă sau galben). Martorii spun că poliţiştii au găsit camerele de supraveghere din parcarea hotelului acoperite cu căciuli, astfel că anchetatorii nu au acces la imagini care să-i ajute în anchetă. Pe de altă parte, se pare că cei doi suspecţi au fost văzuţi de un martor în timp ce fugeau spre pădure.

Până la această oră nu sunt date cu privire la suma de bani furată de către hoţi. Bancomatul aruncat în aer este de tip Euronet şi deserveşte mai multe unităţi bancare. Se pare că lipsesc cel puţin două cutii cu bani, dar această informaţie trebuie confirmată de proprietarul bancomatului, aşteptat să ajungă la Sinaia.

Sunt unele surse care spun că în curtea hotelului au fost găsite mai multe bancnote, fie pierdute de hoţi, fie aruncate în aer în timpul exploziei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Prahova, care coordonează ancheta, aşteaptă experţi care să stabilească ce fel de substanţă a fost folosită pentru a arunca în aer bancomatul.

Hotelul Bastion, unde a fost dat atacul, se află în imediata apropiere a Castelului Peleş din Sinaia. Hoţii s-au ascuns în pădure FOTO captură Google maps

Angajaţii hotelului, cei care au alertat poliţia la 112, spun că explozia a fost foarte puternică, bucăţi din bancomat fiind împrăştiate în toată curtea unităţii de cazare.

Poliţia a fost alertată la ora 4 şi 15 minute dimineaţa.

Hoţii şi-au ales foarte bine locul atacului. Hotelul Bastion se află aproape în mijlocul pădurii, la baza domeniului regal, în imediata apropiere a Castelului Peleş. Aleea Peleşului, care duce spre hotelul Bastion, porneşte însă din DN1, astfel că hoţii ar fi avut acces imediat la o maşină cu care să fugă în câteva minute.

Poliţiştii nu pot folosi câini de urmă. Calităţile olfactive ale acestora sunt aproape nule în condiţii de zăpadă şi ger.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: