Un puşti genial din Argeş, în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Un puşti genial din Argeş, în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Emanuel Mazăre este elev la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti

Emanuel Mazăre, elevul sclipitor din Argeş care s-a remarcat, de-a lungul anilor, la concursurile de profil, a trecut de toate barajele desfăşurate pentru constituirea lotului României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori şi va reprezenta ţara noastră în prestigioasa competiţie ce se va desfăşura în Republica Moldova.

După trei baraje foarte dificile, Emanuel Mazăre a demonstrat o pregătire psihică şi de specialitate la nivel de excelenţă.
 

"Îi mulţumim pentru imaginea pe care o dă instituţiei"

Luna viitare va concura cu cei mai buni matematicieni din Balcani.
 
"Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti are un reprezentant în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ce va fi găzduită luna viitoare de Republica Moldova.
 
Este de departe cel mai important rezultat al Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu Piteşti de la înfiinţarea sa în 1966. Îi mulţumim pentru imaginea pe care o dă (şi o va da) instituţiei noastre de învăţământ!", spune prof. Marian Haiducu, directorul Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu din Piteşti, îndrumătorul lui Emanuel. 
 

Barajele prin care a trecut puştiul genial 

Barajele pentru formarea loturilor olimpice de juniori şi seniori ale României s-au desfăşurat la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucuresti, în data 15 mai 2021. Emanuel Mazăre a fost unul dintre primii 15 clasaţi (lotul restrâns) care au participat sâmbătă, 5 iunie, şi duminică, 6 iunie, la încă două baraje în urma cărora s-a stabilit echipa României participantă la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2021.
 
Fiecare baraj a durat patru ore şi a cuprins patru probleme, câte una din fiecare dintre domeniile algebră, geometrie, teoria numerelor, combinatorică.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările