Piteşti: UPDATE: Muncitor tras în ţeapă

Accident de muncă la o firmă de prelucrarea lemnului, din comuna Coşeşti, unde un muncitor a fost străpuns de două lemne de 2,5 metri.

Ştiri pe aceeaşi temă


Un angajat la o intreprindere de prelucrarea lemnului din comuna Coşeşti, judeţul Argeş a fost pur şi simplu tras în ţeapă.

Bărbatul trecea prin curte, în timp ce alţii muncitori tăiau lemne la un gater. Din aparat, au sărit două lemne cu viteză mare, care l-au lovit pe Sorin Popescu, de 36 de ani.

Cei doi pari, cu lungime de aproximativ 2,5 metri i-au străpuns coapsa şi au ieşit prin fesă. Ca să poată fi transportat cu ambulanţa la spital, muncitorii au tăiat lemnele cu drujba. Bărbatul a fost operat de urgenţă pentru a-i fi scoase resturile de lemne.  

UPDATE: Lemnele nu i-au atins niciun organ vital


"Starea sa generală este alterată, însă riscurile sunt foarte mici. Este vorba de plagă înţepată, fără interesare renală, ceea ce însemană că bucăţile de lemn nu i-au străpuns rinichii. A avut mare noroc pentru că acest accident i-ar fi putut fi fatal", a declarat dr. Luminiţa Biloiu, medic la Serviciul de Ambulanţă Mioveni.

O explicaţie pentru accident ar fi că lemnul era spart când a fost băgat în aparat şi bucăţile au fost aruncate cu mare viteză.
"Băiatul rănit a băgat calupul din lemn, din care au fost aruncate patru bucăţi. Două au căzut, celelalte două i-au străpuns coapsa. Este un utilaj extrem de scump, italian, costă în jur de 60.000 de euro. Multilama are şi apărători, tocmai pentru a nu fi aruncate bucăţile de lemn", a declarat Paul Andreescu, tatăl patronului fabricii.

Inspectorii ITM au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea acestui accident.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările