Concurs de prim ajutor pentru elevi

Concurs de prim ajutor pentru elevi

Elevii de la Grupul Şcolar Costeşti au cărat cu targa o colegă "accidentată"

Forfotă mare în această dimineaţă pe stadionul din Parcul Ştrand. Zeci de copiii s-au aliniat pentru a lua startul în etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, competiţie organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi Inspectoratul Şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concurenţii au fost împărţiţi pe două categorii, liceu şi gimnaziu. La concurs s-au înscris 13 echipaje formate fie doar din fete sau doar din băieţi, dar şi echipe mixte, de la Grupul Şcolar Ştefăneşti, Colegiul Armand Călinescu Piteşti, Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu, Grupul Şcolar Auto Curtea de Argeş, Grupul Şcolar Agricol Costeşti, Grupul Şcolar Forestier Curtea de Argeş, Clubul Copiilor Curtea de Argeş, Şcoala Vultureşti, Şcoala Basarab I, Şcoala nr. 2 Regina Maria şi Şcoala nr. 5 Armand Călinescu din Curtea de Argeş, Grup Şcolar Domneşti şi Şcoala Mărăcineni.


Concursul a constat în trei probe. Prima a fost un test scris cu 30 de întrebări pe teme despre acordarea primului ajutor, urmând ca cei care trec de această etapă să efectueze apoi probele practice. Elevii au trebuit apoi să transporte o „victimă” aşezată pe o targă pe o distanţă de 50 de metri, fără a zgâlţâi însă prea tare pacientul „accidentat”, în caz contrar fiind eliminaţi. La ultima probă concurenţii au fost nevoiţi să poarte o mască de gaze pe faţă şi au intrat într-un raion cu obstacole contaminat, simulând astfel o intervenţie în caz de scurgere de gaze sau de accident chimic.


„Concursul nu mi se pare dificil, ci din contră este amuzant. Chiar m-am distrat alături de colegii mei şi am şi învăţat lucruri utile în acelaşi timp. Cel mai important la acest concurs este spiritul de echipă”, spunea Cristina, una dintre concurente.


Mâine dimineaţă va avea loc Concursul „Prietenii pompierilor”, participanţii fiind nevoiţi să parcurgă pista de îndemânare şi vitezăpe 100 m, ştafeta 400 m cu obstacole şi o probă teoretică.


Concursurile are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării aptitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: