Angajaţii Teatrului Al. Davila cer ca actorul Bebe Cotimanis să rămână manager. CJ Argeş vrea să pună un manager „cu limbaj vulgar şi agresiv“

Angajaţii Teatrului Al. Davila cer ca actorul Bebe
Cotimanis să rămână manager. CJ Argeş vrea să pună un manager „cu limbaj vulgar şi agresiv“

Constantin Cotimanis conduce teatrul din Piteşti de un an FOTO: arhiva personală

Manager al Teatrului Al. Davila din Piteşti din 24 martie 2020, apreciatul actor Constantin Cotimanis ar putea fi schimbat din funcţie. Iar această intenţie a Consiliului Judeţean Argeş, în a cărui subordine se află teatrul, a stârnit un val de revoltă din partea angajaţilor de la Teatrul Al. Davila.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de angajaţi ai Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti au realizat un amplu memoriu pe care l-au depus la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliul Local Piteşti, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Cultură, Ministerul Culturii şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor. În memoriu, aceştia cer continuarea mandatului actualului manager interimar, Constantin Cotimanis.

Acest demers a fost făcut de către salariaţii care reprezintă toate departamentele instituţiei de cultură cu un motiv: la şefia teatrului ar putea fi pus George Vicu Diaconescu, şeful secţiei de Revistă, care nu se bucură de susţinerea colectivului.

„Domnul Cotimanis munceşte cot la cot cu artiştii”

În memoriul trimis, salariaţii Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti susţin cu tărie continuarea mandatului lui Constantin Cotimanis, actualul manager interimar al teatrului, „nu numai fiindcă este un artist desăvârşit, recunoscut la nivel naţional şi internaţional, însă calitatea sa de manager al Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti ne onorează şi ne motivează actul artistic la cel mai înalt nivel. Atmosfera de lucru creată este aceea pe care oricare angajat al teatrului o aşteaptă şi o doreşte de la un adevărat lider. Faptul că este prezent şi munceşte cot la cot cu artiştii este un exemplu nu doar pentru cei prezenţi pe scenă, ci pentru tot personalul teatrului”.

Mai mult decât atât, angajaţii teatrului precizează că prin prezenţa lui Constantin Cotimanis în funcţia de manager în anul 2020, an pandemic la nivel naţional şi internaţional, Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti a avut o vizibilitate foarte mare în rândul spectatorilor din tot judeţul Argeş, dar şi din ţară sau străinătate,chiar prin simpla dumnealui prezenţă, dar şi prin promovarea tuturor evenimentelor artistice, a colaborărilor cu mari regizori, scenografi sau artişti, prin evenimentele organizate în aer liber, printre oameni, în centrul oraşului Piteşti sau la Grădina de Vară, Lunca Argeşului şi Grota din Trivale, prin organizarea Festivalului Internaţional „DaFeSt” 2020 care s-a ridicat la un nivel foarte înalt, considerat de către o parte a specialiştilor ca fiind mai bun chiar decât festivalul organizat de Teatrul Naţional Bucureşti. De asemenea, de la deschiderea stagiunii 2021-2022 chiar dacă teatrul a funcţionat la o capacitate de 50% sau 30%, „numărul biletelor a fost întotdeauna insuficient pentru că cererea publicului a fost permanent foarte mare, spectatorii fiind nevoiţi să plece nemulţumiţi acasă pentru că biletele fusese epuizate din primele zile.”

„Numirea domnului George Diaconescu este inacceptabilă”

Angajaţii de la teatru spun că nu doresc să revină la situaţia din 2015, când Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti şi-a oprit activitatea ca urmare a tentativei de numire a lui George Vicu Diaconescu în funcţia de director artistic, de către tatăl său, Diaconescu Nicolae Nicuşor (la acea vreme îndeplinind funcţia de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Argeş şi, de asemenea, de membru în Consiliul de Administraţie al Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti), fapt care a generat o grevă spontană a angajaţilor teatrului şi, mai mult decât atât, a internării de urgenţă a fostului director general al teatrului, Sevastian Tudor.

„În 2016, acelaşi consilier judeţean, domnul Diaconescu Nicolae Nicuşor, împreună cu fiul său, George Vicu Diaconescu – şeful secţiei Revistă, au încercat să blocheze promovările legale în grad profesional ale artiştilor Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti. (…) Hărţuirea permanentă, limbajul vulgar şi agresiv, ameninţările proferate la adresa artiştilor care au făcut cinste scenei Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti şi nu numai, ne îndreptăţesc să spunem că numirea în funcţia de manager, chiar interimar fiind, a acestui domn, este inacceptabilă. În urma numeroaselor procese pe care le-a avut şi încă le are împotriva Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti, domnul George Vicu Diaconescu a revenit în funcţia de şef de secţie la Revistă în anul 2020, dar comportamentul său a rămas neschimbat, ba mai mult decât atât, a revenit cu ameninţări directe, mai mulţi angajaţi fiind ameninţaţi cu concedierea imediată numirii sale iminente în funcţia de manager interimar al Teatrului „Alexandru Davila” Piteşti”, spun angajaţii teatrului piteştean.

Unul dintre cei mai apreciaţi actori români, Constantin Cotimanis (66 de ani) colaborează cu Teatrul Al. Davila din septembrie 2017. Constantin Cotimanis a fost premiat, în februarie 2018, la Londra, la Fusion Film Festival, pentru rolul din pelicula „Între Chin şi Amin”, regizată de Toma Enache şi inspirată din Experimentul Piteşti.

Cu zeci de roluri memorabile pe scenele marilor teatre din Capitală, Constantin Cotimanis are şi o filmografie de calibru, cu roluri în filme de mare succes precum Misterele Bucureştilor, Hotel de Lux, Asfalt Tango sau Amen, acesta din urmă în regia marelui Costa-Gavras.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Bebe Cotimanis, clip viral de pandemie cu familia în pijamale pe acoperişul casei. Versurile, mixate dintr-un discurs al lui Iohannis

INTERVIU Adrian Păduraru, actor: „Îmi pare rău că n-am făcut o continuare la «Declaraţie de dragoste»“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările