Admiterea la liceu 2019, în Argeş. Cum arată repartizarea computerizată

Admiterea la liceu 2019, în Argeş. Cum arată repartizarea computerizată

Foto arhivă Adevărul

Vineri, 12 iulie,  Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2019. Iată unde vor studia absolvenţii clasei a VIII-a  în următorii patru ani:

Pe site-ul admitere.edu.ro sunt afişate rezultatele naţionale ale repartizării computerizate pentru admiterea la liceu 2019, în funcţie de mediile obţinute la examenul de Evaluare Naţională şi la terminarea studiilor.  
 
În Piteşti, concurenţa cea mai mare a fost la colegiile naţionale I.C. Brătianu, Zinca Golescu şi Alexandru Odobescu.
 
Cea mai mare medie la C.N. I.C. Brătianu a fost 10, la specializările Matematică-informatică şi Ştiinţele naturii, iar cea mai mică a fost de 8,95 la specializarea Filologie.
 
La  C.N. Zinca Golescu, cea mai mare media a fost 10, la Ştiinţele naturii, iar cea mai mică 8,54, la Filologie - bilingv engleză.
 
La C.N.  Alexandru Odobescu, cea mai mare medie a fost 9.99 , la specializarea Matematică-informatică, iar ultima medie a fost 8,27 la Ştiinţele naturii - bilingv franceză.
 
Anul acesta, la Evaluarea Naţională s-au înscris 4750 de elevi din Argeş. La examene s-au prezentat 4674, iar un candidat a fost eliminat. Situaţia rezultatelor la examenele de Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în judeţul Argeş, arată mai multe medii maxime anul acesta faţă de anul trecut  (23, comparativ cu 16, în anul şcolar 2017-2019). În total, 3484 de elevi au obţinut medii peste 5, iar sub acest prag s-au situat 1190 de absolvenţi de clasa a VIII-a , procentul de promovare fiind de 74,54%. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: