A murit unul dintre cei mai mari pictori români contemporani. Augustin Lucici avea 64 de ani

A murit unul dintre cei
mai mari pictori români contemporani. Augustin Lucici avea 64 de ani

Augustin Lucici avea 64 de ani FOTO: arhiva personală

În dimineaţa zilei de miercuri 2 decembrie s-a stins fulgerător din viaţă Augustin Lucici, unul dintre cei mai apreciaţi pictori români contemporani şi şef al Galeriei  de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” din Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Drum lin spre lumină, iubitul meu soţ şi părinte…”, a fost mesajul postat pe Facebook la primele ore ale dimineţii de către soţia artistului, designerul Stela Lucici

„Aş vrea să nu scriu asta... Un mare artist a murit. Augustin Lucici nu va mai dărui frumuseţe! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familei!”, a scris actriţa Luminiţa Borta.

Ultima postare a marelui artist a fost una parcă premonitorie, pe 20 noiembrie, un link la melodia „Only God knows why” a lui Kid Rock. Augustin Lucici terminase ultimul tablou, intitulat mănunchi, pe 13 noiembrie.

Augustin Lucici avea 64 de ani şi era membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici şi absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, pe care o terminase în 1983. Augustin Lucici a  început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori precum Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.

În 1991 şi 1992 a luat premiul I la Salonul naţional de artă 22. În 1995 a beneficiat de o bursă de studii la Academia di Romania din Roma.

A participat de-a lungul carierei la peste 40 de expoziţii în România, Italia şi Luxemburg.

Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii private din Anglia, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Israel, Italia şi Olanda.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Strănepoata lui Ion I.C. Brătianu, despre motivele pentru care a cerut şi obţinut cetăţenia română

Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de ani şi „merge“ în realitatea virtuală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările