Un cunoscut preot e de negăsit de câteva zile. Mitropolia Moldovei susţine că ar fi luat-o razna, iar Poliţia nu a fost sesizată

Un cunoscut preot e de negăsit de câteva zile. Mitropolia Moldovei susţine că ar fi luat-o razna, iar Poliţia nu a fost sesizată

Hrisostom Filipescu fusese ridicat la rangul de protosinghel pe 26 octombrie FOTO: Facebook

Preotul Hrisostom Filipescu nu mai e de găsit de o săptămână, iar credincioşii nu cred în explicaţiile venite de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hrisostom Filipescu (33 de ani), egumenul schitului Ţibucani, unul din cei mai apreciaţi monahi din Neamţ, este de negăsit de mai bine de o săptămână, de când a părăsit lăcaşul, lăsând vorbă că pleacă la Bucureşti. Preot, psiholog clinician şi psihoterapeut, autor al unor cărţi de succes, acesta tocmai fusese ridicat în rang de protosinghel pe 26 octombrie. 
 
Dispariţia sa a atras atenţia după ce, pe contul său de Facebook şi cel al schitului, au început să fie postate, într-un ritm alert, mesaje extrem de ciudate: acuzaţii de corupţie la adresa mai marilor BOR şi PSD, amestecate cu clipuri cu BUG Mafia, mesaje cu tentă sexuală ori indicii că preotul ar fi părăsit ţara şi s-ar afla ba la Viena, ba la Paris, ori la Berlin.
 
„Pr. Hrisostom Filipescu a făcut o cădere psihică grea. Este o recidivă. A plecat în Franţa, nu se ştie pe unde. În perioada aceasta a postat pe pagina personala de fb, lucruri care sunt rezultatul acestei căderi“, a fost prima explicaţie oferită pe 1 noiembrie de Visarion Alexa, de la Biserica Sf. Nicolae din Bucureşti.
 
Cei mai mulţi dintre comentatorii postărilor consideră că cineva i-ar fi furat telefonul preotului şi cer raportarea conturilor. Versiunea preotului Alexa  a fost întărită însă de Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pe 2 noiembrie:
 
„Părintele Hrisostom trece printr-o grea suferinţă de ordin psihic şi că a părăsit schitul aflându-se, cel mai probabil, undeva prin străinătate (unde, din păcate, nu acceptă să fie contactat sau ajutat). În 2011 a mai avut o cădere psihică gravă, în urma căreia şi-a revenit însă, având de atunci o frumoasă activitate ca egumen de schit“, a precizat preotul Sturzu.
 
Până marţi, 6 noiembrie, la Poliţie nu fusese depusă nici o sesizare privind dispariţia preotului. 
 
„Până în prezent nu avem nicio sesizare despre o eventuală dispariţie. Colegii au făcut şi nişte verificări, dar nu au fost întrunite condiţiile privind comiterea vreunei infracţiuni sau dispariţie. Ar trebuit să sesizeze rude, sau persoane din obştea mănăstirii “, au precizat reprezenţanţii IPJ Neamţ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările