Delincvent la doar 15 ani. Printre ţintele unor jafuri au fost şi biserici

Delincvent la doar 15 ani. Printre ţintele unor jafuri au fost şi biserici

Autorii au fost reţinuţi pentru furt şi tentativă la această infracţiune FOTO Adevărul.ro

Doi băieţi, unul în vârstă de 15 ani şi celălalt abia major, au avut o noapte de pomină, ţintele unor jafuri fiind două biserici, locuinţe şi un bar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un adolescent de 15 ani şi un tânăr care abia păşise în viaţa de adult au fost protagoniştii unei „poveşti“ infracţionale, făcând, la adăpostul întunericului, un adevărat tur de forţă. Într-o singură noapte au încercat, iar într-un caz au reuşit, să prade cinci „ţinte“, între care două biserici, tot atâtea locuinţe şi o societate comercială. 
 
În zorii zilei de luni, 17 ianuarie 2022, la ora 06:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Săvineşti, Neamţ, au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-un lăcaş de cult, din localitatea Zăneşti, iar anchetatorii i-au identificat în timp record pe autori, ei fiind reţinuţi. 
 
„În baza activităţilor investigative realizate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, un minor în vîrstă de 15 ani şi un tînăr, de 18 ani, ambii din localitatea Zăneşti, care în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2022, ar fi încercat să pătrundă, prin forţarea uşii de acces, în interiorul lăcaşului de cult“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
Cercetările au mai stabilit că, în cursul nopţii, cei doi ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale, de unde au sustras mai multe sticle de băuturi alcoolice şi alte bunuri, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei. Tot la adăpostul întunericului au încercat să jefuiască alt lăcaş de cult din localitatea de domiciliu. 
 
Nu au putut, dar şi-au îndreptat atenţia spre locuinţele a doi consăteni. Au intrat în case, au căutat bunuri  de valoare şi bani, însă au fost surprinşi de proprietari, scăpându-se cu fuga. După identificarea autorilor, bunurile sustrase au fost recuperate de anchetatori, fiind restituite persoanelor vătămate. 
 
Pe 17 ianuarie, în baza probatoriului administrat, cei doi spărgători au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tentativă de furt calificat şi furt calificat. În seara de 18 ianuarie, făptaşii urmau a fi prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, arest preventiv, la domicilu sau control judiciar. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările