Ameninţări şi şantaj de zeci de mii de euro în Târgu Neamţ

Ameninţări şi şantaj de zeci de mii de euro în Târgu Neamţ

Tânăra din Neamţ fusese convinsă de cetăţeanul italian să recurgă la şantaj

Cei doi ameninţaseră cu moartea o familie de afacerişti din Târgu Neamţ, în schimbul sumei de 28.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI: Galaţi: Bolnav psihic, şi-a propus să bea un butoi cu vin, şi-a bătut concubina şi şi-a terorizat vecinii

Un italian de 30 de ani şi o tânără din comuna nemţeană Vânători au fost reţinuţi astăzi de poliţiştii nemţeni sub acuzaţia de şantaj. Oamenii legii au fost anunţaţi de victima şantajului, care în urmă cu două zile a primit două scrisori de ameninţare . Expeditorii cereau o sumă uriaşă pentru a nu pune în pericol viaţa familiei.

În cele două scrisori de ameninţare exista şi un traseu indicat de agresori pe care victimele şantajului trebuiau să îl parcurgă pentru a arunca banii într-un tomberon amplasat lângă un magazin din centrul oraşului Târgu Neamţ", a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Alertaţi de povestea scrisorilor de ameninţare, oamenii legii au organizat un flagrant pentru a-i prinde pe cei doi şantajişti.

La tomberonul indicat în scrisorile de ameninţare poliţiştii au găsit-o pe Florentina P., care urmase întocmai traseul banilor pentru a intra în posesia lor", a adăugat Cătălina Bădeanu.

Cercetările poliţiştilor au scos la iveală faptul că tânăra nu era străină de bunurile familiei şantajate. Aceasta lucrase o vreme ca menajeră în locuinţa afaceriştilor nemţeni, cunoscând astfel posibilităţile financiare ale acestora. Planul celor doi a eşuat, iar acum riscă să stea după gratii cel puţin 20 de ani de închisoare pentru fapta comsiă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările