În locul concertelor anoste de la zilele oraşului, oficiali ai Primăriei Piatra Neamţ vor cumpăra tablete pentru elevi

În locul concertelor anoste de la zilele oraşului, oficiali ai Primăriei Piatra Neamţ vor cumpăra tablete pentru elevi

Romel Bârjoveanu, consilier local la Piatra Neamţ. FOTO: Facebook

Iniţiativa a aparţinut unui consilier din Piatra Neamţ, urmând ca detaliile să fie stabilite de primar şi Inspectoratul Şcolar Neamţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urbea străjuită de culmile împădurite Cozla şi Pietricica este cert că tradiţionalele şi uneori anostele manifestări dedicate Zilelor oraşului Piatra Neamţ nu vor mai avea loc în acest an. 
 
Motivul este dat de restricţiile aduse de starea de urgenţă instituită în ţară pentru combaterea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În aceste condiţii, toate evenimentele ce se preconizau a avea loc la sfîrşitul lunii iunie 2020 şi
care ar fi costat municipalitatea câteva sute de mii de lei au fost anulate. 
 
Pentru că banii fuseseră prevăzuţi în bugetul pentru anul
acesta, un consilier a propus, în şedinţa CL Piatra Neamţ de la finalul săptămânii trecute, ca sumele pentru zilele oraşului să fie folosită în beneficiul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse. 
 
Acestora ar urma să le fie acordate gratuit tablete pentru a putea participa la cursurile şcolare online, pentru că achiziţionarea lor de către părinţii cu venituri modeste este foarte greu de realizat. 
 
„În şedinţa Consiliului Local am propus să renunţăm la spectacolele de Zilele oraşului şi să cumpărăm tablete elevilor care nu-şi permit să participe la activităţile şcolare online. Printr-un ordin de ministru, a fost reglementată predarea online, iar fiecare elev va trebui să participe la activităţile de învăţare online stabilite de unitatea de învăţământ. Şi în Piatra Neamţ sunt familii care nu-şi permit achiziţia unor astfel de echipamente şi e de datoria noastră să nu lăsăm niciun elev în urmă“, a declarat Romel Bârjoveanu, consilier PNL. 
 
Intenţia este să se achiziţioneze aproximativ 500 de tablete, la un preţ de circa 500 de lei,
pentru ca dispozitivul să aibă parametrii necesari unei funcţionări corespunzătoare.
 

Tabletele ar costa 250.000 de lei, tot atât cât s-a plătit artiştilor anul trecut

Aşadar, investiţia ar necesita 250.000 de lei, exact suma cu care au fost plătiţi artiştii care au concertat la Piatra Neamţ anul trecut, cel mai mare onorariu avându-l Andra - 57.000 de lei, urmată de Tudor Chirilă, cu 35.000 de lei. 

Ar urma ca prin intermediul Inspectoratului Şcolar să fie identificate necesităţile de la fiecare clasă, pentru că învăţătorul sau dirigintele ştie cel mai bine cine are sau nu nevoie, iar tabletele să fie date şcolilor şi  apoi în custodie, părinţilor care le solicită. 

„Voi avea o discuţie despre această temă cu domnul inspector şcolar general, pentru a solicita fiecărei unităţi de învăţământ să facă un necesar pentru achiziţia de tablete, urmând să facem şi un buget estimat şi să vedem ce putem achiziţiona. Mai sunt şi alte resurse, nu numai zilele oraşului. Anul ăsta probabil oricum nu va fi nicio manifestare cu public numeros“, a declarat primarul Dragoş Chitic. 

Consilierul Romel Bârjoveanu a mai avut o iniţiativă, care s-a materializat printr-un proiect unic în România şi care-i are în prim plan pe elevii cu rezultate remarcabile. Olimpicii naţionali şi internaţionali din Piatra Neamţ sunt promovaţi în comunitate pe panourile publicitare din oraş. 

Fotografii ale acestora, sub care apare numele şi performanţa realizată, au fost postate în locuri foarte circulate din municipiu, trecătorii oprindu-se să citească cele scrise, pentru că este cu totul altceva decât veşnicele reclame la diverse produse sau servicii. 

Aşa se face că, în februarie 2020, pe trei panouri de mari dimensiuni au fost postate fotografiile a
26 de elevi olimpici cu reuşite la întrecerile de anul trecut. 

„Proiectul iniţiat de mine şi colegii liberali anul trecut continuă să ofere prestigiu, cinste şi o recunoaştere în plus tinerilor olimpici din Piatra Neamţ, prin expunerea acestora şi a premiilor obţinute la diferite competiţii, pe panourile publicitare din oraş. În fiecare an, timp de două săptămâni, reclamele de pe unele panouri publicitare din oraş vor fi înlocuite cu pozele olimpicilor care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură“, declara Romel Bârjoveanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările