Victoraş Micula a fost trimis în judecată. Milionarul chefuia în timp ce procurorii îl aşteptau la audieri - VIDEO

Victoraş Micula a fost trimis în judecată. Milionarul chefuia în timp ce procurorii îl aşteptau la audieri - VIDEO

Milionarul Victor Micula a fost trimis în faţa instanţei în dosarul în care e acuzat că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist, Micula urmând să fie judecat alături de patru poliţişti orădeni, între care unul e pensionar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma anchetei desfăşurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştii DGA Bihor, Micula a fost inculpat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale. 
 
Cei patru poliţişti, toţi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea sunt Ovidiu Iovian Vaida - acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, Claudiu Rengle - în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu, Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv Alin Claudiu Zanca - acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu. 
 
Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei unde urmează ca judecătorii să analizeze legalitatea probelor administrate şi a rechizitoriului. 
 

În "slujba" lui Micula

Dosarul, deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, priveşte mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi cei patru poliţişti. Potrivit procurorilor, agentului Ovidiu Vaida i se impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018, l-a luat pe Victor Micula într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop bănuit că a urcat drogat la volan. Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle, ultimul pensionat între timp, sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă. 
 
Cert este că, în timp ce poliţiştii au uzat de dreptul la tăcere, Victor Micula nu a fost audiat, fiind plecat de mai bine de o jumătate de an în Elveţia, unde stă cazat într-un hotel de 5 stele, The Dolder Grand, folosind, pentru o perioadă, şi unul dintre cele mai scumpe apartamente, Mestro suite, care e închiriat la un tarif de 14.500 franci elveţieni/zi (circa 13.500 euro). Aici, Micula a organizat mai multe petreceri, publicând, pe conturile de socializare, atât el cât şi prietenii săi, videoclipuri care arată cum chefuiesc cu manele şi băuturi, filmându-se inclusiv în timp ce îşi spală pneurile maşinii  - un Lamborghini Urus - cu şampanie „Moët & Chandon”.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările