Studenții mediciniști au învățat cum să salvaze vieți pe munte în cadrul MASH

Studenţii medicinişti care participă la Medical Adventure School in Holiday au învăţat de la profesionişti salvările de pe munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

De patru zile, 60 de studenţi medicinişti din toată ţara învaţă cum să intervină în cazul unor accidente în zone montane, greu accesibile, în cadrul unei noi ediţii Medical Adventure School in Holiday.

„În aceste zile, studenţii au fost pregătiţi pentru situaţii speciale de salvare, au învăţat aspecte pe care nu le văd pe băncile şcolii”, a spus, pentru Adevărul de Seară Oradea, doctor Hadrian Borcea, coordonatorul taberei.

„După ce zilele trecute au văzut pe pielea lor cum e să coboare pe o coardă, cum e cu tiroliana sau să se caţere, astăzi au văzut cum se intervine într-un caz real, în cadrul unui exerciţiu făcut de profesionişti”, a mai spus Borcea.
Tabăra MASH este recunoscută pentru dificultatea exerciţiilor şi antrenamentelor la care sunt supuşi studenţii medicinişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările