Scăpat de trei ori în 7 ani de acuzaţia de tentativă la omor, un lider interlop din Oradea e din nou în anchetă

Scăpat de trei ori în 7 ani de acuzaţia de tentativă la omor, un lider interlop din Oradea e din nou în anchetă

Romulus Markovics, alias Romi Negus, e în anchetă de 7 ani, fără să fie dovedit nici azi Foto: Facebook

Un cunoscut lider interlop din Oradea, Romulus Markovics alias Romi Negus, este anchetat, pentru a patra oară în ultimii şapte ani, pentru tentativă la omor, în cazul unei răfuieli din 2014

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima, interlopul Marius Lazăr, alias Ciobanu’, cunoscut recuperator şi bătăuş, a fost atacat cu bâte de 4 persoane cu cagule trase pe faţă şi a ajuns în spital cu craniul fracturat în două locuri, hemoragie intracraniană, plus o mână şi un picior rupte.
 
În timpul cercetărilor pornite imediat, anchetatorii au reuşit să găsească bâtele însă i-au identificat doar pe doi dintre atacatori,Remus Balog, respectiv Cristian Corodi, primul văr, al doilea prieten apropiat al lui Neguş. Cei doi au şi fost trimişi în judecată şi condamnaţi definitiv, în 2017, primul la 11 ani şi 6 luni de detenţie, şi celălalt la 10 ani de închisoare. 

Omerta!

Balog şi Corodi au refuzat să dezvăluie numele celorlalţi atacatori şi, a atare, ancheta în caz a continuat, procurorii deschizând un dosar separat faţă de liderul grupării interlope din care făceau parte bătăuşii, Romulus Markovics, alias Romi Neguş, bănuit că ar fi pus la care atacul, plus alte două persoane neidentificate. 
 
Noul dosar penal a fost clasat în trei rânduri, din lipsă de probe şi tot de atâtea ori instanţa de judecată a dispus reluarea cercetărilor, ultima dată toamna trecută, de către judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, cea care a şi descoperit o scăpare până atunci nesesizată de nimeni: deşi pe bâtele cu care a fost lovită victima au fost găsite profilurile genetice ale 5 persoane, anchetatorii s-au limitat până atunci să le compare cu cele ale bătăuşilor condamnaţi, nu şi ale altor membrii ai grupării, cum e şi cazul lui Markovics. 

Anchetă reluată

Ca atare, ancheta a fost reluată acum pentru a patra oară, de astă dată de fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, procuror criminalist în cadrul Parchetului Bihor care i-a şi ridicat, recent, atât pe Markovics, alias Romi Neguş, cât şi pe doi dintre apropiaţii săi, într-o acţiune de amploare. Cei trei au fost "săltaţi" de echipaje mixte formate din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, şi"mascaţi" de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care au descins simultan, în trei zone ale oraşului. Romulus Markovics a fost luat de pe o terasă, un altul, David Berger, direct de pe stradă în timp ce un al treilea bărbat, Aurel Sebastian Filimon, a fost ridicat de acasă. 
 
Celor trei li s-au prelevat probe de salivă iar apoi au fost duşi la audieri însă au refuzat să dea declaraţii, uzând de dreptul la tăcere.
 
Probele prelevate au fost transmise spre analiză la Institutul de Medicină Legală Timişoara, rezultatele fiind aşteptate în câteva săptămâni.
 
Interlopul orădean Markovics Romulus, alias Romi Neguş e naşul lui Alexandru Răzvan Vasile, zis „Spadafora”, „locotenent” de-al lui Mircea Nebunu, liderul grupării Sportivilor din Capitală, la rându-i naş de cununie al lui Neguş.
 
La începutul lunii aprilie, interlopi din mai multe zone din ţară s-au întâlnit la Oradea, unde au participat la înmormântarea lui Darius Markovics, zis Papi, nepotul de doar 23 de ani al interlopului Romi Neguş.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările