FOTO Parcare de peste 14 milioane de lei. Au început lucrările la parcarea din Rogerius

FOTO Parcare de peste 14 milioane de lei. Au început lucrările la parcarea din Rogerius

Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius

Au început lucrările la noua parcare din faţa Spitalului Municipal “Dr. Gavril Curteanu”. Odată cu finalizarea acestora, programate a fi în august 2016, peste 400 de maşini vor putea parca atât în parcarea supraterană, cât şi în cea subterană.

Proiectul prevede realizarea unei parcări cu regim de înălţime demisol + parter neacoperit, în zona platformei de parcare existente de-a lungul străzii Corneliu Coposu şi a terenului situat între Spitalul Pelican şi Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu". Suprafaţa construită propusă este de 5.300 mp, iar cea desfăşurată, de 10.600 mp. Capacitatea parcării va fi de 410 locuri. Pentru realizarea investiţiei, sunt propuse două accese independente pentru cele două niveluri: unul din strada Corneliu Coposu, printr-o bandă separată de intrare-ieşire, iar celălalt, din drumul de acces la Centrul Oncologic, conform planului de situaţie.

Pentru a facilita accesul din parcare la Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius, se propune realizarea unui pasaj subteran de 4 metri lăţime, prin subtraversarea străzii Corneliu Coposu, care să facă legătura între parcare şi casa scării principale prevăzute în proiectul pieţei în curs de execuţie. La întocmirea studiului de fezabilitate s-au avut în vedere următoarele: fluxul mare auto şi pietonal în zonă, se vor adopta soluţii tehnice cu un timp de execuţie cât mai redus, pentru a se perturba cât mai puţin traficul auto şi pietonal; proiectul tehnic se va corela cu cel al Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius; instalaţiile proiectate aferente pasajului subteran se vor corela funcţional cu instalaţiile executate în zona de legătură cu casa scării principale a Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius; se vor proiecta două case de scări, care să asigure accesul pietonal de la demisol la nivelul trotuarului: una către staţia de tramvai şi alta către intrarea principală pietonală la Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu"; se vor avea în vedere amenajările exterioare ale zonelor afectate de investiţie şi realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Corneliu Coposu cu drumul de acces la Centrul Oncologic. 

Lucrările de construcţie a viitoarei parcări vor fi executate de firma Construcţii Bihor, valoarea acestora ridicându-se la 14,3 milioane lei. Amplasamentul a fost predat constructorului pe 7 sepetembrie a.c., termenul de finalizare fiind de 11 luni. Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, până în prezent s-au executat doar decopertările aferente.

"Săpăturile vor coborî sub 2 m, existând între cele două extreme, Pelican şi Municipal, diferenţe de nivel de un metru", a precizat Liviu Andrica. Acesta a adăugat că, până în prezent, s-a eliberat amplasamentul de cele trei rezervoare de combustibil. De asemenea, a fost realizată o parte din pasajul ce va lega parcarea de piaţă.

"Pasajul aferent pieţei a fost deja realizat, în vacanţa de primăvară, când se va putea opri circulaţia tramvaielor, constructorul va putea face săpăturile pentru introducerea profilelor de beton sub linia de tramvai", a mai adăugat Liviu Andrica. În ce priveşte amenajarea Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare Rogerius acesta are ca termen de finalizare 31 octombrie, după ce iniţial termenul din februarie nu a fost respectat. Însă şi acum există rezerve că lucrările vor fi finalizate în această lună

 

Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius

Imagini din aceeasi galerie
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
  • Au inceput lucrarile la parcarea din Rogerius
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările